Магнитна закачалка

Направете си магнитна закачалка за инструменти от вашия стар харддиск.

Имаш ли разхвърляно чекмедже пълно с инструменти, винтове, болчета, и други джаджи, които използваш при модинг или просто при работа с твоя компютър? Има решение за вас, което ще се грижи за тези неща.


За да развиете болчетата ще ви трябва специална отверка. Също така има поне един, ако не два винта скрити под лепенките. Развийте винтовете в горната част на харддиска, за да стигнете до това, което ни трябва.

В ъгъла ще намерите магнитите показани на снимката по-долу. Махнете тези магнити, отвийте болтчетата показани на снимката. След като развиете болчетата вземете права отверка и отделете магнитите един от друг.

Ето това представляват магнитите. В зависимост от това къде ще искате да ги сложите, можете да използвате здраво лепило (силикон, Капчица…) или да използвате техните дупки, за да ги завиете/занитите на мястото.

На следващата снимка ще ви покажа колко са силни магнитите. Вие сами можете да се убедите, че биха издържали почти всички видове инструменти, с които разполагате.

Това е един хубав начин да организирате своите инструменти и да ги държите на бързо за достигане място. Освен инструменти, на тези магнити лесно ще можете да събирате болтчета и други дребни частици. Друго интересно свойство на тези магнити, е че могат да намагнетизират разни обекти. Например малки болтчета, пирончета и прочее. Понякога намагнетизират дори и самите инструменти.

Можете да ги използвате, за да държат бележки на вратата на офиса, на хладилника, бюрото, или където поискате.
Източник: modders-inc.com

За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на Ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here