Ревю на LG 27UP850-W – 4K IPS монитор с USB-C

27UP850 4к 27инча монитор мнение

LG 27UP850-W е сравнително актуално (от 2021г.) попълнение в гамата на популярните 4K IPS монитори на марката, които са предназначени за ежедневна употреба. IPS панелите с широка с широката си цветова гама са подходящи за всякакви задачи, включително игри, но добавянето на USB-C прави модела и конкурентно бизнес решение. Нека да проверим дали LG 27UP850-W може да се счита за добро решение спрямо конкурентите на пазара.

Виж оферти за LG 27UP850-W тук

LG 27UP850-W Спецификации

Размер на екрана: 27 инча

Резолюция: 3840 x 2160 4K

Съотношение на страните: 16:9

Панелна технология: In-Plane Switching (IPS)

Честота на опресняване: 60Hz

Време за реакция: 5ms

Контрастно съотношение: 1000:1

Яркост: 400 cd/m²

Вградени високоговорители: Да (2 x 5 вата)

Стойка: Височина – Да

Стойка: Накланяне – Да

Стойка: Въртяща се – Да

Съвместимост с VESA: Да (100 x 100)

Свързване: DisplayPort 1.4 x 1, HDMI 2.0 x 2, USB-C PD96W x1, USB 3.0 x 2, 3.5 мм аудио жак

Размери със стойка (ШxВxД): 24,2″ x22,4″ x 10,5″

Дизайн и характеристики

Дизайнът на LG 27UP850-W не се е променил много в сравнение с предшествениците си, но това е така, защото естетиката работи добре за него. Устройството има матово бял корпус и сребриста стойка, така че няма да изглежда неуместно в студио. Дисплеят е без рамки от три страни, но все пак ще виждате вътрешни граници, когато се използва.

Това не е гигантски монитор, но стойката е доста голяма поради стареещия ArcLine дизайн на стойката и нейната основа. Тежи около 6кг, така че е достатъчно лек, за да го носите наоколо, ако често пренареждате настройките си. Не е преносим, ​​но няма да имате нужда от допълнителен комплект ръце, докато го настройвате във вашия офис или стая за игри.

Качеството на изработката на LG 27UP850-W е толкова добро, колкото може да се очаква, благодарение на отличната им изработка и първокласни материали. Пластмасовите панели са дебели и здрави, така че няма да се огънат или напукат при умерено натоварване. Стойката е твърда и стабилна, така че екранът няма да се тресе или увисва при редовна употреба.

LG 27UP850-W има OSD джойстик за ваше удобство и работи с приложението OnScreen Control на марката. Последният ви позволява да манипулирате функциите му директно на работния плот на Windows, така че да прекарвате по-малко време в настройването му. Тази комбинация е ефективна за намаляване на стреса от калибрирането на монитор, тъй като е по-лесна за използване дори от начинаещи.

Стойката, включена в LG 27UP850-W, предлага настройки на наклона, завъртането и височината, така че можете да получите добър ъгъл на гледане. Не можете да го завъртите от една страна на друга, но това е необходимо само ако планирате да го използвате като вторичен дисплей или ако имате няколко монитора. Можете да използвате стойки VESA, но в повечето случаи това не е необходимо.

LG 27UP850-W екстри

мнение за 27UP850 4к 27инча монитор

Оформлението за свързване на LG 27UP850-W без съмнение е основният акцент, тъй като включва 96-ватов USB-C слот. Получавате и стандартната комбинация DisplayPort 1.4 и двоен HDMI 2.0, но USB-C портът позволява единична работа с най-новите лаптопи. Можете също така да използвате два USB 3.0 порта и 3,5 мм жак за вашите периферни устройства и аудио оборудване.

Друго подобрение, което харесахме на LG 27UP850-W, са неговите високоговорители, които вече имат 5 вата мощност. Те могат да станат прилично силни в сравнение с други вградени и са способни на по-добра яснота заедно с известно подобие на бас. Слушалките и настолните високоговорители винаги ще звучат по-добре, но е хубаво да имате подобрени високоговорители на монитора отстрани.

Дисплей и производителност

LG 27UP850-W разполага с 27-инчов IPS панел с резолюция 3840 x 2160, честота на опресняване от 60Hz и време за реакция от 5ms. Подсветката има максимум 400 cd/m2, докато контрастното съотношение е посочено на 1200:1, за разлика от повечето IPS панели. Този модел е сертифициран по HDR 400, но всички знаем колко ограничено е това, когато става въпрос за разширяване на контраста и динамичния обхват на екрана.

27-инчовите 4K екрани не винаги са идеални, тъй като могат да намалят четливостта и видимостта поради по-високата си плътност на пикселите. Игрите, филмите и изображенията обаче са удоволствие за гледане, тъй като изглеждат по-резки и забележимо по-чисти в сравнение с екран с по-ниска разделителна способност. Освен това получавате повече място за работа, но може да стане трудно, ако мащабирането и множеството прозорци са включени във вашата продуктивност.

LG 27UP850-W изобразява 100% sRGB и около 96% DCI-P3 за отлична жизненост в SDR и HDR. Неговата точност по подразбиране е страхотна, тъй като средната стойност е само 1,89, така че потребителите няма да видят цветови грешки при нито един сценарий. Калибрирането на устройството не е необходимо, тъй като изглежда, че LG е покрило това от фабриката.

Използването на колориметър с LG 27UP850-W подобри неговата средна dE до впечатляващите 0,87. Това е резултат, който обикновено бихте получили от професионално устройство, така че това означава, че този монитор може да се използва за редактиране. Не е практично да купувате колориметри за редовна употреба и игри, но може да е оправдано, ако се занимавате със създаване на съдържание или критична за цвета работа.

LG 27UP850-W достигна 409 cd/m2 в SDR и 425 cd/m2, когато HDR е активен, така че е достатъчно ярък, за да се бори с отблясъците. Неговото съотношение на контраст при 50% яркост е 1109:1, но не се разширява експоненциално, когато се включи HDR. Има някои забележими подобрения там, но е ограничено до светлите точки, докато черните или тъмните изображения все още изглеждат избелени.

Еднаквостта на панела за LG 27UP850-W е страхотна, тъй като няма големи проблеми с изтичане на подсветка или замъгляване на екрана. Има някои разлики в разпространението на подсветката, но това е едва забележимо, докато играете или гледате видеоклипове. Обърнете внимание, че този модел има IPS панел, така че все още е предразположен към тези проблеми и подлежи на производствени толеранси.

LG 27UP850-W има приемливо време за реакция на пикселите, но ограничението от 60 Hz е забележимо в някои случаи. Използването на овърдрайв е от съществено значение, но можем само да препоръчаме нивото му Fast, тъй като максимумът ще предизвика превишаване. Това ще изчисти видимото изоставане и постоянството, но все още не е сравнимо със специален вариант за игри.

LG 27UP850-W е съвместим с FreeSync и G-Sync, така че не е нужно да се придържате към една марка, за да гарантирате VRR функционалност. Това е важно сега, тъй като пазарът на GPU е нестабилен, така че получаването на конкретна карта на прилична цена не е гарантирано. Забавянето на входа е 9ms при 60Hz, така че няма нужда да се притеснявате за закъснения по време на игра.

Мнение за LG 27UP850-W

LG 27UP850-W е фантастичен 4K монитор за тези, които искат гъвкав и висококачествен екран. Неговият IPS панел е способен на изумително качество на цветовете, така че може да се използва за развлечение или за професионални цели. Харесахме и ъпгрейдите, които получи, започвайки с неговия мощен 96-ватов USB-C порт, който може да зарежда лаптопи с високи спецификации, без да се поти.

Повечето от нашите оплаквания за него са незначителни, като USB слотовете му, които винаги са били ограничени до два. Освен това е по-скъп от други идентични предложения, но трябва да запомните, че 27UK850 започна на по-висока цена с по-ниски спецификации. Това е страхотна покупка, но опитайте да го намерите с отстъпка, за да подсладите допълнително сделката.

Предимства:

  • Отлична гама и точност;
  • 96 вата USB-C;
  • Атрактивен дизайн;
  • Съвместим с FreeSync и G-Sync.

Недостатъци:

  • Сравнително скъп;
  • Няма завъртане;
  • Необходими са повече конектори на тази цена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here