CinematographHD – чудото на киното

Често модовете идват от творчески идеи и проблясъци, но понякога те се правят и с цел да бъдат практични.

Модъра Вилл Урбина решил да съчетае полезното с приятното и това родило идеята да съчетае „all-in-one“ – компютър за събиране, преглед и обработка на видео файлове с Full HD резолюция.

Резултатът е нещо средно между лаптоп и настолен компютър. Името на проекта е CinematographHD, който е кръстен на братята Люмиер, които през далечната 1890 година са дали на света – киното.

Какво прави тази система уникална? Та ние сме изправени пред истински преносим център за обработване на видео файлове с Full HD резолюция. Системата ни позволява да ги манипулираме по всевъзможни начини, но също така ни предоставя и възможността да се насладим на уникалното качество на HD файловете. Тя е снабдена с два 22-инчови дисплеи, които се разгъват като книга. Останалото е в нашите ръце.

В кутията могат да бъде поставено ATX дъно, има място за 5 хард-диска, оптично устройство и дори за 2 тонколони с мощност 10 вата.

Източник: Modnews.Ru

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here