Светеща поставка за компютър

Започнах да правя дървена поставка за компютър и тогава ми хрумна, че мога да направя такава подобна, само че от прозрачен плексиглас.

Огъването на плексигласа е направено чрез нагряване, за целта се използва специална машина, или самоделка като в статията. Колелцата са обикновени – за мебели, плексигласа е пробит и са захванати с болтове и гайки.


След това ми дойде идеята че едната от страните може да е по висока и гравирана със нещо, което да характеризира по някакъв начин собственика на компютъра по негов избор.


Порових доста за да открия векторно изображение което да ми грабне окото. Поoправих го малко в CorelDraw, направих монтажа заедно с надписа. Използвах лазер, за да се гравира изображението.
Реших да използвам и светлина, която да осветява плексигласа от едната страна, така че като се освети там където плексигласа е прорязан, да свети. Използвах червено диодно осветление, заради спецификата на изображението – Дракон, иначе може да се използуват и синьо, бяло, зелено и комбинации от RGB


Захранва се с 12V. Някои модели Fortron захранвания имат женски жак от който може да се вземат 12V,
така че съм направил накрайника да пасва с тези жакове, ако нямате такова захранване може да се свърже към конектора за захранване на твърдия диск, но най-добре е да се извади някъде на кутията, за да може лесно да се изключва захраването, ето така например:

Снимки на поставката на тъмно:

 

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here