Ревю на монитор Iiyama E2710HDS

Монитор

Когато стане въпрос за HD филм със страшно много ефекти, който със сигурност трябва да се гледа с високо качество, обикновено се засяга и темата за големите дисплеи като Iiyama E2710HDS.

Със сигурност това е модел, който няма да остави никого разочарован. Диагоналът на екрана е 27 инча. Той е способен да ви донесе наистина незабравими преживявания, но за разлика от останалите огромни монитори тук има една разлика – цената. Когато Iiyama E2710HDS дебютира на пазара на монитори /януари 2011 г./ можеше да се намери за около 350-380 долара, което го правеше един от най-евтините в този клас – а това никак не е без значение. Сега почти 6 години по-късно, този хубавец вече може да се намери под формата на монитор втора ръка за цена около 200 лв, което го прави наистина много апетитна покупка.

Технологията, на базата на която е създаден моделът е TN. Тя дава много ясна картина и „живост” на цветовете благодарение на високия контраст, които задвижвани от една добра видео карта биха станали наистина неповторими. Разделителната способност с която може да работи монитора без да има никакви проблеми и изменения в образите е 1920 x 1080 пиксела. Поддържа се картина Full HD, освен това на корпуса на модела се намират достатъчно интерфейси за включване: HDMI, DVI и VGA.

Консумацията е сравнително малка. Ето за сравнение и показателите на други модели:

Iiyama E2710HDS: 48W / 17W
Hanns.G HZ281: 79W / 32W
BenQ V2410T: 25W / 15W

27-инчовият Iiyama E2710HDS не е просто голям. Той предава цветовете изключително ярки и контрастно, което не може да не направи впечатление. Всички тестове, на които моделът беше подложен показаха колко качествен е той, като разбира се уточним че този модел попада в категорията домашни и геймърски монитори.

Както току що споменахме, екранът е подходящ не само за гледане на филми, но и за пристрастените геймъри, които ще се насладят максимално на реалния образ и бързата реакция на TN матрицата. Контрастът е наистина добър за такъв тип дисплей, а що се отнася до цветовете, яркостта им е малко над нивото на TN нормата.

Повечето потребители на такъв тип монитори винаги са се оплаквали от нивата на черното и по-слабата наситеност на черните нюанси. Но в този модел това наистина е решено максимално добре. Ние видяхме конкретния модел в една фирма, изложен за продажба като употребяван монитор и успяхме да се докоснем и тестваме за малко работата и пресъздаването на картината. Наистина черния цвят е по-дълбок и цветовете по-добри в сравнение със стандартната TN матрица. За съжаление ъглите на видимост отново остават доста ниски, но за мултимедиен или геймърски монитор това не е от особено значение.

Със сигурност създателите на модела са намерили най-доброто решение за монитор. С него потребителите ще се насладят на една прекрасна картина, а изживяването остава незабравимо.

Мониторът е идеален за разполагане, както в стая така и в стая като хол или гостна. Той се вижда отлично от всякакво разстояние и определено е едно от най-добрите решения при визуализиращите технологии, които можеше да се купят в началото на 2011-а година. А сега под формата на употребяван монитор, това ще направи покупката и съвсем изгодна и оправдана за такъв тип техника.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here