LED Мод за клавиатура

От какво ще имате нужда:
1.Тинол
2.Поялник
3.3мм 3 светодиода с любимия ви цвят
4.Вашата клавиатура

Ето и как да го направите.
Първо трябва да разглобите вашата клавиатура. За целта отвийте всички винтчета и отделете капака. Освободете платката, на която се държат светодиодите като отвиете винтчетата които я държат. Можете да видите, че светодиодите се държат на едни малки крачета. Най-важното е да не ги губите. При някой клавиатури диодите може да са и 5мм и да няма подобни крачета, каквато е на пример моята клавиатура. След това трябва да разпоите старите диоди с поялника.

Ако преди не сте работили с поялник, препоръчително е да се посъветвате с някой по опитен човек, който да ви обясни как да извършите разпояването и запояването. След като веднъж сте премахнали старите си диоди, можете да вземете новите които сте избрали и да ги поставите на тяхно място. Разбира се не трябва да забрявате и малките чашки в които стоят диодите, ако нямате такива на вашата клавиатура не се притеснявайте. Така дори ще ви бъде по-лесно с обратното запояване. Преди да запоите новите светодиоди е препоръчително да проверите дали сте ги поставили правилно.

Можете да го направите с мултицет.

След като приключите с измерването на полярността вече сте готови и за самото запояване. Оттук нататък трябва само да ги запоите и да затворите клавиатурата.Заключение

Това ми отне малко повече от час, но както виждате резултатът говори сам за себе си. За да направите този мод по-бързо и по-добре ето няколко съвета от мен.

1. Не бързайте. Има много малки писти на печатната платка които можете лесно да прекъснете ако изпуснете поялника.
2. Бъдете сигурни, че сте направили здрави и сигурни спойки. Нищо няма да ви отнеме ако отделите малко повече време за това
3. Проверете няколко пъти полярността на вашите нови светодиоди преди да ги запоите за печатната платка

автор: http://www.themodfathers.jolt.co.uk – превод: Даниел Каракачанов a.k.a. poseydon

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here