Как да сглобим компютър – виртуална симулация

Как да сглобим компютър?

Като един от българските сайтове за компютърна техника и по-специално за модинг ентусиастите, ние от Modsbg.com няма как да не обърнем внимание на една изгряваща звезда на хоризонта за феновете на собственоръчното сглобяване на компютри с подбрани части, а именно PC Building Simulator.

PC Building Simulator е с официална дата на старт 27 март 2018г. в Steam, a  пре-алфа версията пожъна небивал за толкова нишова игра успех с над 500 000 сваляния  Играта предоставя напълно развита симулация, която ви позволява да изградите компютъра на вашите мечти.

Геймплеят позволява на всеки да изгради собствената си компютърна империя, започваща от най-елементарна диагностика и ремонт до изграждане на поръчкови, бутикови компютърни системи, които ще накарат всеки играч да изпадне в транс. С непрекъснато разширяващ се пазар, пълен с компоненти от реалния свят и реалистични цени, най-накрая може да спрете да мечтаете за този най-актуален компютър и да се впуснете в предизвикателството, да го изградите и да видите как ще се справи срещу конкуренцията!

Изглежда ли ви сглобяването на собствен персонален компютър като невъзможна задача?

PC Building Simulator има за цел да покаже и научи дори и най-начинаещия потребител как се сглобява компютър с инструкции стъпка по стъпка, обясняващи елементите на поръчката, които трябва да бъдат сглобени, като предоставят полезна информация за това какво служи всяка част (процесор, захранване, рам, ssd, и т.н.) и каква е нейната функция в компютърната система.

Режимът „Безплатно изграждане“ на PC Building Simulator ще ви позволи да експериментирате с голям избор от точно моделирани, напълно лицензирани части от любимите ви производители от реалния свят.

За най-запалените клокъри добрата новина е, че е предвидено включване на различни типове водно охлаждане, но засега включени в текущата версия са само AIO и OC, с възможност за охлаждане на процесор, RAM и видеокарта.

А ако парите не бяха пречка, какво бихте направили?

Ясно е, че изборът на компютър винаги е свързан с определен бюджет, но виртуално тези ограничения могат и да паднат.

Режимът на кариера на PC Building Simulator ви поставя в основата на вашия собствен компютърен бизнес, като ръководител на фирма за изграждане и ремонт на компютри. Стартирате от малкия си „уютен“ офис, където трябва да използвате всичките си технически умения, за да изпълните поръчките, с които клиентите ви затрупват. А те няма да ви оставят да скучаете, поръчвайки всичко свързано със сглобяването на компютри – от прости подобрения и ремонти до изграждане на пълни системи, които трябва да завършите, естествено в рамките на определен бюджет, така че бизнеса да остане на печалба!

Може да свалите играта от Steam.

Минимални изисквания за игра:

  • OS: Windows 7 or higher
  • Processor: Intel Core i5-2500K or AMD Athlon X4 740 (or equivalent)
  • Memory: 4 GB RAM
  • Graphics: GeForce GTX 660 (2048 MB) or Radeon R9 285 (2048 MB) – Integrated GPUs may work but are not supported.
  • DirectX: Version 9.0c
  • Storage: 4 GB available space
  • Sound Card: DirectX compatible

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here