Безшумна клавиатура

0
2946

Лесен начин за обезшумяване на клавиатурата за хората, които харесват клавиатурата си, но я предпочитат малко по-тиха и безшумна. Ако обичате да се занимавате и сте модър в кръвта, прочетете статията.

Ако обаче предпочитате нещата да се случват по-лесно, може да си купите тиха, почти безшумна клавиатура, като изберете сред тези две предложения (жична и безжична клавиатури):

Проверено безшумна клавиатура – ВИЖ ТУК Проверено тиха безжична клавиатура – ВИЖ ТУК

Моята клавиатура е Dialog, тя е с:

  • малък размер
  • удобно разположение
  • наличие на мултимедийни клавиши
  • ярка подсветка

Единственият недостатък е, че когато щракнете върху клавишите, те издават много неприятен, дразнещ звук. И тъй като пиша и през нощта, с цел да не се смущава съня на другите, аз реших да обезшумя клавиатурата си.
Така излгежда клавиатурата преди модинга:

Първо, трябва да изкарате всички копчета. На тази клавиатура, бутоните са лесни за изваждане, достатъчно е само да пъхнете обикновена отвертка в слота между клавишите. Главното е да не се обърка реда на клавишите.

След това трябва да разглобите клавиатурата, развъртайки болтовете от долната и страна.
Бялата рамка, която продължава през цялата клавиатура – луминисцентно фолио.

За сега свършихме с клавиатурата. Сега да сложим звукоизолацията. За направата и аз използвах полиетилен пяна, тя обикновено се използва за опаковане на различни домакински уреди.

Трябва да се изрежат две правоъгълни парчета полиетилен: едно за основната клавиатура, а другото за допълнителната (цифровата).

Вече сме готови и сега е време да върнем всичко на мястото си. Най-добре първо да започнем с крайните копчета, за да седи изпънат полиетилена (това не е задължително, но е по-лесния начин).

Е, това е всичко, клавиатурата е готова да работи и няма да създава проблеми с шума на мен и на околните.

След монтажа клавишите са забележимо по-тихи, а клавиатурата продължава да свети в тъмното.

Статията е взета от ТУК

Въпросите си може да задавате ТУК

Сподели
Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР