За какво да внимаваме при покупка на геймърски компютър

0
365
Кутия Cooler Master Scout

Ако искате да си осигурите уникални мигове на забавление и едновременно с това да тренирате мисълта и бързината на реакциите си, едно от най-добрите решения е да заложите на съвременните компютърни игри. Разбира се, за да се насладите на истинско удоволствие, не е достатъчно да имате какъвто и да е компютър, а определено се нуждаете от по-висок клас машина. Става дума за така наречените геймърски компютри.

Нека видим кои са по-съществените разлики, които отличават този тип компютри от обикновените. Дори и по-незапознатите веднага могат да се досетят, че за да си позволим най-новите компютърни игри, се нуждаем от мощна и сигурна машина. Ако трябва да обобщим с няколко думи, става въпрос за избор на качествени компоненти – дънна платка,  процесор, памет, видео карта и, разбира се, охлаждане. Най-добрият вариант би било да се доверите на специалисти (вижте предложенията на https://plasico.bg/gamezone/геймърски-настолни-компютри), а ако решите да се справите сами, четете надолу.

Предварително следва да сте наясно, че място за компромиси няма. В противен случай рискувате цялото удоволствие от играта да бъде напълно провалено.

Подсигурявайки качествена дънна платка, вие ще си гарантирате и добрата работа на останалите компоненти. От друга страна, мощният процесор е една от най-съществените разлики между обикновения и геймърския компютър. За предпочитане е да изберете такъв, който позволява да се свърже повече от един монитор едновременно. На хард диска и RAM паметта също трябва да се обърне специално внимание. Най-добре е да си подсигурите място за повече гигабайти.

Що се отнася до видео картата, нисък клас графична карта, изобщо няма да ви свърши работа и ще трябва да заложите на по-мощна, ако искате да се радвате на реалистични изображения. И накрая, да припомним, че доброто охлаждане е също много важно, тъй като осигурява по-дълъг живот на вашия геймърски компютър. Компютърът загрява доста когато сте в режим на игра и това може да ви изиграе лоша шега в определен момент. Ето защо в никакъв случай не трябва да пренебрегвате охлаждането.

Не се подвеждайте по външния вид

При покупка на геймърски компютър хората често допускат грешката да избират спрямо външния вид, а не да се съсредоточат върху важните характеристики. Особено, ако не разполагате с неограничени финанси, това е наистина неразумно. Все пак не забравяйте, че машината ще ви служи за игра, а не за декорация. Разбира се, това не означава, да не обръщате изобщо внимание на външния вид, а по-скоро да потърсите най-добрия баланс между визия, характеристики и цена.

Бъдете предвидливи

Игрите бързо напредват и размерът на файловете става все по-голям. Непременно обърнете внимание на това, когато избирате геймърски компютър. В противен случай много скоро може да ви се наложи да надграждате.

Сподели
Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР