За какво да внимаваме при покупка на геймърски компютър

Кутия Cooler Master Scout

Ако искате да си осигурите уникални мигове на забавление и едновременно с това да тренирате мисълта и бързината на реакциите си, едно от най-добрите решения е да заложите на съвременните компютърни игри. Разбира се, за да се насладите на истинско удоволствие, не е достатъчно да имате какъвто и да е компютър, а определено се нуждаете от по-висок клас машина. Става дума за така наречените геймърски компютри.

Нека видим кои са по-съществените разлики, които отличават този тип компютри от обикновените. Дори и по-незапознатите веднага могат да се досетят, че за да си позволим най-новите компютърни игри, се нуждаем от мощна и сигурна машина. Ако трябва да обобщим с няколко думи, става въпрос за избор на качествени компоненти – дънна платка,  процесор, памет, видео карта и, разбира се, охлаждане. Най-добрият вариант би било да се доверите на специалисти (вижте предложенията на https://plasico.bg/gamezone/геймърски-настолни-компютри), а ако решите да се справите сами, четете надолу.

Предварително следва да сте наясно, че място за компромиси няма. В противен случай рискувате цялото удоволствие от играта да бъде напълно провалено.

Подсигурявайки качествена дънна платка, вие ще си гарантирате и добрата работа на останалите компоненти. От друга страна, мощният процесор е една от най-съществените разлики между обикновения и геймърския компютър. За предпочитане е да изберете такъв, който позволява да се свърже повече от един монитор едновременно. На хард диска и RAM паметта също трябва да се обърне специално внимание. Най-добре е да си подсигурите място за повече гигабайти.

Що се отнася до видео картата, нисък клас графична карта, изобщо няма да ви свърши работа и ще трябва да заложите на по-мощна, ако искате да се радвате на реалистични изображения. И накрая, да припомним, че доброто охлаждане е също много важно, тъй като осигурява по-дълъг живот на вашия геймърски компютър. Компютърът загрява доста когато сте в режим на игра и това може да ви изиграе лоша шега в определен момент. Ето защо в никакъв случай не трябва да пренебрегвате охлаждането.

Не се подвеждайте по външния вид

При покупка на геймърски компютър хората често допускат грешката да избират спрямо външния вид, а не да се съсредоточат върху важните характеристики. Особено, ако не разполагате с неограничени финанси, това е наистина неразумно. Все пак не забравяйте, че машината ще ви служи за игра, а не за декорация. Разбира се, това не означава, да не обръщате изобщо внимание на външния вид, а по-скоро да потърсите най-добрия баланс между визия, характеристики и цена.

Бъдете предвидливи

Игрите бързо напредват и размерът на файловете става все по-голям. Непременно обърнете внимание на това, когато избирате геймърски компютър. В противен случай много скоро може да ви се наложи да надграждате.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here