Колко е голям Google?

 

Тази графика е взета от публикация на Gizmod. Тя показва броя на сървърите на лидерите в Интернет. Intel имат около 100 000 сървъра в своя арсенал, а Facebook, AT&T и Time Warner Cable, разполагат с около 20 000 – 30 000. Когато не виждаме тези числа с очите си, за нас това просто интересен факт, но когато се доближим до реалността…

 

Не е тайна, че Google е гигант. Но дали знаете какъв тип гигант е? Компании като Microsoft, Amazon и eBay разполагат с по-вече от 50 000 сървъра, но тези цифри не се споменават публично. Google, обаче разполага със скромните 1 000 000 отделни сървъра и дори повече, което е повече от 2% от всички сървъри на света. Тази графика ще ви помогне да си представите нагледно колко голям всъщност е Google.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here