Въртяща решетка за предния панел

В тази статия ще разгледаме как се прави въртяща решетка на предния панел на кутията. Това е един лесен и ефектен мод за направа.

Ето и какво ни е нужно:

  • плексиглас(бял,матов), 3-4мм дебелина
  • дремел или дрелка
  • бургия 1мм
  • епоксидно лепило
  • вентилатор 40мм х 40мм

За начало да нарисуваме(начертаем) бъдещият вид на решетката. Нужно е да отбележим центъра й, който е нужен за понататъшната работа.

След като имаме шаблона е нужно изрязването на две решетки. Едната на плавоъгълен плексиглас, което ще бъде и предният  панел на кутията.

Другата трябва да е кръгъла и ще е тази която ще се върти.

След като сме обработили плексигласът, който ще бъде панелът на кутията (боя, лепенки и т.н), в центъра трябва да се пробие малка дупчица 1мм горе долу и да залепим малка ос с епоксидното лепило.

Взимаме вентилаторчето.

Махаме перките и част от корпуса.

Боядисваме ,или кой както желае, кръглата решетка и пробиваме дупчица в средата, в която ще влезне оста на другата решетка.

Следва да се сглобят всички елементи. Общият вид е даден на схема долу, но всеки трябва да прецени според неговата кутия и идея как да ги закрепи вътре в кутията.

Ето как вентилаторчето върти кръглата решетка. Нужно е да облепим ротора (ротора на тези вентилатори всъщност е статора 🙂 на вентилатора с материал, който няма да допусне да плиплъзва решетката. Някакъв плат или кой-каквото намери.

Ето я и готовата въртяща решетка.

Преведено от morpheous87
Клипче на решетката може да видите ТУК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here