Въртяща решетка за предния панел

0
484

В тази статия ще разгледаме как се прави въртяща решетка на предния панел на кутията. Това е един лесен и ефектен мод за направа.

Ето и какво ни е нужно:

  • плексиглас(бял,матов), 3-4мм дебелина
  • дремел или дрелка
  • бургия 1мм
  • епоксидно лепило
  • вентилатор 40мм х 40мм

За начало да нарисуваме(начертаем) бъдещият вид на решетката. Нужно е да отбележим центъра й, който е нужен за понататъшната работа.

След като имаме шаблона е нужно изрязването на две решетки. Едната на плавоъгълен плексиглас, което ще бъде и предният  панел на кутията.

Другата трябва да е кръгъла и ще е тази която ще се върти.

След като сме обработили плексигласът, който ще бъде панелът на кутията (боя, лепенки и т.н), в центъра трябва да се пробие малка дупчица 1мм горе долу и да залепим малка ос с епоксидното лепило.

Взимаме вентилаторчето.

Махаме перките и част от корпуса.

Боядисваме ,или кой както желае, кръглата решетка и пробиваме дупчица в средата, в която ще влезне оста на другата решетка.

Следва да се сглобят всички елементи. Общият вид е даден на схема долу, но всеки трябва да прецени според неговата кутия и идея как да ги закрепи вътре в кутията.

Ето как вентилаторчето върти кръглата решетка. Нужно е да облепим ротора (ротора на тези вентилатори всъщност е статора 🙂 на вентилатора с материал, който няма да допусне да плиплъзва решетката. Някакъв плат или кой-каквото намери.

Ето я и готовата въртяща решетка.

Преведено от morpheous87
Клипче на решетката може да видите ТУК.

Сподели
Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР