USB-powered Musicator

0
366

alt

 

alt

Това е много прост така да го наречем Musicator, който работи на порт USB. В основната си форма, той използва само 4 части, плюс еднин бял LED. Най-важен е LM431 „програмируем Zener Diode“ – който е по 40ст, така че нашият проект може да бъде направен само за около 2лв!

 

Това ни дава възможност да направим така, че левия и десния канал на звука да са отделно, както е показано тук и по-долу.

 

Стъпка 1 Някои примерни клипове

{youtube}ZNnOTVWs9X0{/youtube}

{youtube}_J6iAPTror8{/youtube}

 

alt

Както виждате, веригата е много чувствителна и е в състояние да усети дори малките честоти.

Стъпка 2 Какво е необходимо:

alt

Частите:

LM431 програмируем Zener(ценер)

15K резистор

120 ома резистор

1uF кондензатор

Също така се нуждаeте от куплунг, за музикален плейър и мъжки „А“ USB куплунг.

Вие може би ще видите по-раннен прототип в задната част на изображението по-горе. Там съм модифицирал платката и съм сложил USB. То работи, но определено не се препоръчва, освен ако не знаете за какво иде реч и имате един евтин USB порт с който да тествате.

alt

alt

alt

Сигурно се питате как да подкараме ценера – отговорът е уникална схема в рамките на LM431. В рамките на транзистора, подобно на своя пакет, той съдържа сравнително и прецизно напрежение на 2.5v позоваване, което е полезно, защото е точно по средата на нашето USB. Ние използваме това точно напрежение да повлияе на LED-а само под неговите Vf, всъщност ще видите слаб блясък дори и без сигнал. 15K резистора контролира чувствителността, а LED яркостта се контролира от 120 омовия резистор.

Стъпка 4 Сглобавяне:

altaltalt

С подходящите части, схемата е лесна за сглобяване. Изображенията ще Ви помогнат да подредите части.

 

Стъпка 5 Вариации:

alt

В LM431 е наистина доста впечатляващ. Тук, след промяната на нашата схема, управляваме 0.5W LED, но също така e вкючен и говорител!

{youtube}7XvWA6iVwhk{/youtube}

 

КРАЙ!

Преведено от : iwcho

Източник : instructables.com

Корекции: SHADOW

За въпроси, коментари и предложения – нашият форум е на ваше разположение!

Сподели
предишна статияПроект Mushkin Enhanced
Следваща статияНова кутия от XSPC
Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР