USB индикатор

Страхотен индикатор, който се свързва посредством USB.

Често модърите искат да добавят индикатор в своитеи кутии, който да показва/измерва стойности на различните компютърни компоненти. В интернет има достатъчно материали по тази тема, но наскоро попаднах на този вариант от шведския модър simoninns.

Трябва да се отбележи, че това устройство има почти същия изглед като Hi-Fi устройствата. То е направено като отделен модул, който се свързва чрез USB, но автора твърди, че лесно може да се вгради в кутията. За основа е използван микроконтролера PIC18F2550 и специално разработен софтуер от автора на това устройство.

За някои може да изглежда сложно да се направи такова устройство, но автора е поместил добър work log (скоро и тук, на Български), с чиято помощ всеки ще може да си направи този модул дори и без да има специални знания в тази сфера. Пълната красота на това устройство ще можете да оцените от следния видео-клип:

Източник: ModMag

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here