Стерео аналогов метър за нивото на звука

Здравейте,мислех си да направя нещо на кaпаците за CDто и се сетих за панели с ВУ метър – волтметър и за температурата.Ето сега можем да си направим сами нещо подобно.

За целта ви трябват следните елементи – две интегрално схеми CA3140 или 3140E,C1,2-100nF,C1,2-  22mF ,R470Kom  ,R18Kom ,R10Kom D1,2-1n4148 два тримера или потенциометара към 47Ком ,2VU метъра ,стерео жак и стерео сплитер , поялник,колофон,тинол,проводници и капак от СД.
Може да сложите светодиоди за осветление,цвят по избор.

Първо взимате фолиран текстолит и чертаете пистите с лак за нокти или нещо под ръка.

След това потапяте цялата платка в киселина докато се разядя медното фолио.

Свързваме по следния начин 🙂 …..

Двата VU метъра

След като сте готови с платката може да започвате с прикрепянето на ВУ метрите към капачето за СД.Взимате го и отрязвате(зависи какви са ви по големина метрите).

Кит

След като сложим кита за кола и той изсъхне минаваме с шкурка – първо по-едра , после по-ситна ,накрая водна 😉

Много внимавайте да не падне кит по прозореца на VU метрите защото се чисти ужасно трудно.След шкуркане изполвайте препарат за да почистите стъкълцето до блясък.

Ето какво трябва да се получи.

Остава само да свържете всичко към платката – 12Волта (жълтият кабел на молекса е +,а един от черните –  за които не знаят).И да настроите тримерита спопед сигнала на компютъра Ви или където го включвате.Накрая го слагате на мястото на СД и сте напълно готови.

Статия : Kill Zone

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК

Ако нямате акаунт си направете.Ще отговорим на всичките ви въпроси 🙂

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here