Как да правим добри снимки за ревюта

0
1239

Как да си направим инструмент, с чиято помощ да правим по-хубави снимки на компютърни компоненти.

Излязох на разходка до местния битак и намерих три 18х18 плексигласови панела, които струваха по 3 долара всеки. Тъй като съм любител на евтините неща, които не би трябвало да са толкова евтини ги купих и трите без дори да знам какво ще правя с тях.

Един ден се наложи да пиша ревю и точно тогава се появи гениалната мисъл в моята глава – да направя поставка, на която да снимам всички дънни платки. По този начин ще мога да Я поставям навсякъде, да Й поставям различни подсветки, а и да Я тествам сравнително бързо, вместо да се налага да Я монтирам в своята кутия.

Взех едно от парчетата плексиглас, измерих габаритите на 3-4 различни дънни платки и оставих 5 см. аванта. Оставих няколко места за болтовете и започнах да режа.

Както може би виждате от снимките не се получи много добре от първия път, но така или иначе това просто въпрос на време и желание да бъде дооформено всичко. Възнамерявам да измисля подобни поставки и за останалите компоненти от компютърната конфигурация.

Източник: XTremeSystems

Сподели
Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР