Смяна на светлините на предния панел

Сигурно сте направили доста по кутията си. Прозорци,неони,турбини.Чудите се какво друго може да направите?Или просто не ви харесва цвета на предните лампички…цялата кутия свети в синьо,само опред свети гадно червено или зелено което изобщо не е в тон с кутията.

Първото което трябва да направим е да измерим колко е напрежението подавано от дъното към диодите.Взимате мултицета и докосвате до крачетата, които се намират на дъното.Преди това естествено изкарайте кабелчето от конектора.

Изкара ми 2.1 волта.Перфектно за моите диоди,които бяха 1.5 до 2.5 волта,няма да има нужда от съпротивление.

След като вече сте си избрали цвят и сте преценили напрежението следва модването.Трябват ви клещи,поялник,изолирбанд или термошлаух.

Първо отразваме оригиналния LED с клещите.

Оголвате малко от кабела за да можете да запоите диода.Ако не свържете правилно просто няма да светне.Затова внимавайте за плюса и минуса.Предимно белия кабел e минуса,а този цветния плюса.А на диода дългото краче е плюса,а късото минуса.Запоявате „+ +“ и „- -„.

Увийте малко кабелче около крачето и запоете.След това и другото краче през същата процедура.Сложете изолирбанд или термошлаух както случая.

Готови сте.Трябва да изглежда така.

Свържете обрано към дъното,поставете диодите на мястото им и стартирайте системата…. Еnjoy … Може да изполвате всякакви комбинации от цветеве стига да съобразите напрежението им 😉

Eто и със син диод.

Преведена от Тhe EnD Взета от : Virtual-Hideout

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК .

Ако нямате акаунт си направете.Ще отговорим на всичките ви въпроси 🙂

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here