Нова серия Smart Fan Controller-и от Sunbeam

Сега ще разберем с какво са по-добри тези контролери от останалите.

Компанията Sunbeam, известна с продуктите си за PC модинг пусна на пазара два нови реобаса под името Smart Fan Controller 6 и Smart Fan Controller 3. И двата контролера са предназначени за свободна инсталация върху всякакви кутии, като SMF 6 е за 5 инчов панел, а SMF 3 е за 3 инчов. Както се подразбира от името SMF 6 може да събере до 6 вентилатора и поддържа до 30 вата на канал, а по-малкия му брат SMF 3 поддържа само 3 вентилатора с по 20 вата на канал.

Контролерите се свързват с обикновен 4-пинов молекс, но той лесно може да бъде изгорен, ако SMF 6 бъде използван в пълния си капацитет. Въпреки това контролерите са оборудване с масивни алуминиеви радиатори, които без проблем ще се справят с излишната генерирана топлина. SMF 6 и SMF 3 са снабдени с 4-пинов PWM конектор, който дава възможност за PWM сигнал от дънната платка за управление на всички свързани вентилатори.

Източник: ModMag

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here