Слушалки за преписване vs часовник

Първо нека да направим уточнението, че ние от Мodsbg.com не подкрепяме по никакъв начин преписването в каквато и да е форма.

Но тъй като сме geeks по природа, интересът ни към тези високотехнологични уреди – часовници и слушалки за преписване, надделя, и в резултат на това се появява този материал.

Ако все пак ни попитате:

Трябва ли да преписваме не изпитите?

Твърдо НЕ!

Удоволствието да свършиш сам ангажиментите си носи много повече удовлетворение, повярвайте.

С това уточнение и с надеждата, че няма да се поддадете на изкушението да препишете на изпита си, можем да започнем с разглеждането на любимите средства за преписване с техните предимства и недостатъци (преминете направо към сравнителната таблица).

Слушалка за преписване

slushalki-prepisvaneСлушалките за преписване по своята същност представляват мини (или ако щете дори микро) слушалки, които подобно на стандартно хендсфри посредством блутут се свързват с телефона. С тяхна помощ можете да чувате, когато ви говорят, без това да е забележимо за околните. Естествено най-добре е микрослушалката да е в телесен цвят, което гарантира незабележимостта ѝ, така че дори и да сте с къса коса тя няма да се вижда особено.

Технологиите са напреднали до такава степен, че минималистичният размер на съвременните микрослушалки ги прави дори потенциално опасни за ухото. Ако не внимавате и натиснете повече слушалката за преписване, тя може да потъне и последващото ѝ изваждане да се затрудни.

Слушалката за преписване е сравнително евтина (цените започват от 50лв нагоре), и мненията за тях са сравнително позитивни.

Виж тук най-препоръчваната слушалка за преписване

Часовник за преписване

chasovnik-prepisvaneЧасовниците за преписване предоставят малко по-различна схема за преписвачите. Тяхната идея е да се ползват за визуализиране на предварително подготвени „пищови“ в текстови формат чрез устройство, което на пръв поглед представлява обикновен часовник.

Съвременните часовници за преписване (да не забравяме, че сме на прага на 2017г.) предоставят изключително много „екстри“ – освен текст, те могат да визуализират формули и графики. Разполагат също така с т.нар. стелт режим (екранът е четим само под определен ъгъл), както и паник бутон (натискането му връща показанията на часа на екрана и блокира всички копчета).

Естествено повечето модели часовници за преписване могат да възпроизвеждат и аудио файлове от най-разпространените формати (mp3, mp4, WAV, WMA)

Други устройства за преписване – химикали, очила

Вече разгледахме най-разпространените средства за преписване – часовниците и слушалките – но освен тях има и други уреди за преписвачи.

 

 

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here