Практично осветление на RAM паметта

Какво по-хубаво от това да направиш нещо хем практично, хем красиво!? В този материал ще ви покажем как точно да осветлите рам паметта си.

Идеята за този мод се роди съвсем случайно. Просто един ден реших да поставя радиатори на РАМ паметта си и тогава ми дойде на ум, че радиаторите могат да станат дори още по-красиви.

За целта използвах Titan TTC-MHR02, но вие можете да ползвате на Titan, IceHammer, Vantec или други със сходен дизайн. Не са много скъпи, а вършат работа, така че това не го смятам за проблем. Нека пристъпим към първия етап.

Може да ви се стори страшно, но рискът вашата памет да пострада е минимален.

 

Първо ще трябва да поогледаме радиаторите, за да определим размерите на парчето плексиглас, което ще ползваме (при мен те бяха 120х23 мм.). Ще предупредя, че този мод важи само за едностранно осветяване. При някои модели РАМ памети или радиатори този мод може да се окаже просто загуба на време.

Следващата стъпка е да изрежем плексигласовото парче в необходимите размери. Предполагам, че знаете как се прави това, но ако не сте сигурни, че ще успеете – посетете форума ни. 😉
Освен изрязването на плексигласа според размерите трябва да направим и дупка за самия светодиод.

Когато сте готови с парчето плексиглас, то идва ред да обработим и светодиодите. Първо трябва да изтъним самата главичка на диода, за да може да пасне перфектно в парчето плексиглас. А втората част е да изшкурим главата, за да може светлината да се разпръсва на всички посоки.

След като сте залепили диода за плексигласа следва да ги свържете.

Проверяваме дали всичко работи. Както и сами можете да се уверите вижда се сравнително по-добре от очакваното.

Нека да поставим светещите пластини върху рамта.

А сега и самите радиатори.

Аз лично мисля, че мода не е труден, нито пък изисква кой-знае-каква инвестиция. Но пък в същото време е много практичн и същевременно придава нов вид на кутията ви.

Автор: Filll
Превод: Poltargaista

Коментари, въпроси и предложения във форума!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here