Ръководство: Монтиране на 2×140мм вентилатора и 280 мм радиатор в кутия Fractal Design Define R4 Mid Tower

alt

Лека модификация на кутия Define R4.

Извършването на тази модификация вече няма да позволява използването на предния фабричен филтър за вентилаторите в кутия Define R4.

Необходими инструменти за тази модификация:

  • Защитни очила
  • Роторен инструмент (Dremel)
  • Червен маркер за маркиране на мястото
  • Бормашина и свредло 3/16 (5 mm)
  • Ножици за ламарина
  • Малка полуобла пила
  • Отверка звезда

Части и консумативи:

1x радиатор Hardware Lab’s Black Ice SR-1 280mm Radiator

2x 140mm вентилатори Fractal-Design

 

alt

1x решетка за вентилатор 140mm Wire Fan Grill

alt

8x самонарезни винтове #10-5/8″ Black Cooling Fan Screws

alt

8x болтове вътрешен шестостен M4x6mm Socket Head Machine Screws for Radiators за монтаж на 140мм вентилатори пред 280мм радиатор.

 

alt

Отварянето на вратата разкрива подвижния фабричен модул на вентилаторите. Пластмасовата решетка на вентилаторите се отстранява чрез натискане и освобождаване на точките в двата ъгъла.

alt

Предния фабричен модул на вентилаторите се отстранява чрез натискане на пластмасовото езиче.

alt

В предния модул се побират два 120 мм или 140 мм вентилатори и 240мм радиатор. Един 140мм фабричен вентилатор е включен в покупката на кутия Define R4.

alt

Извадете плъзгащия фабричен филтър и единия 140мм вентилатор от пластмасовия модул.

alt

На задната страна на модула, всеки ъгъл има пластмасово краче.Всяко едно от тези четири крачета трябва да бъде отстранено.

alt

Със с помощта на роторния инструмент (Dremel) премахнете от всеки ъгъл четирите крачета.Носете предпазни очила когато използвате електрически инструменти!

alt

Четирите пластмасови крачета са отстранени. Това ще позволи на двата 140мм вентилатори да се поставят вътре в пластмасовия модул, при монтаж на 280мм радиатор.

alt

Поставете решетката за вентилатора (fan grill) от дясната страна на модула над двете по-долни 140мм отвори, както е показано.Отбележете с маркера двата отвора.Ще пробиете два нови отвора на тези места.

alt

Сега преместете решетката за вентилатора 140mm Wire Fan Grill на мястото, показано на снимката по-горе. Забележете решетката за вентилатора (fan grill) отворите за винчетата са в непосредствено близост до фабричните 140мм отвори. Използвайте маркера, за да отбележите четири места на отворите, както е показано на снимката.

alt

Точките от маркера върху модула за вентилаторите трябва да съответства на снимката по-горе. Общо шест.

alt

Използвайте свредло 3/16 (5 mm) за пробиване на отворите в шестте места отбелязани с маркера.

alt

Пробитите 5 мм отвори на предния модул за вентилатори трябва да съответства на снимката по-горе. Общо шест.

alt

Инсталиране на радиатор Hardware Lab’s Black Ice SR-1 280mm Radiator и фабричните вентилатори на Fractal Design 140mm, но можете да си изберете каквато и да е марка радиатор и вентилатори ви харесват.

alt

8x болтове M4x6mm Socket Head Machine Screws for Radiators за монтаж на двата 140mm вентилатори пред всеки производител 280 мм радиатор.

alt

Вентилаторите трябва да бъдат монтирани пред радиатора с конекторите да се подават от горната и долната част на вентилаторите.

alt

Монтираните 140мм вентилатори на радиатора с болтове M4x6mm Socket Head Machine Screws for Radiators

alt

Тази стъпка е повече за естетика на външен вид, отколкото необходимост. Използвайте ножица за ламарина за премахване на вътрешните пластмасови решетки. Премахването на тези решетки, няма да повлияе на структурната устойчивост на модула.

alt

Използвайте малка пила за изглаждане на ръбовете на среза на пластмасата.

alt

Предния модул за вентилаторите е модифициран и завършен.

alt

Предния модул за вентилаторите са инсталира с лекота.

alt

Модула за вентилаторите трябва да бъде сложен, преди да можете да монтирате вентилаторите и 280мм радиатор.

alt

(Както бе посочено в началото на ръководството, вече няма да бъде в състояние да използвате фабричния филтър за вентилаторите)

alt

alt

Аз не знам за друга текуща mid tower кутия, която ще позволи тази промяна, без да се изисква повече средства и време, инвестирани в извършване на прости промени. Всички водни охлаждания за компютър може да ви кажа, че с помощта на 280мм и над 240 мм радиатор с правилната комбинация от спецификацията на охлаждащи вентилатори за вашата конкретна система, ще постигне охлаждаща температурата с по-ниски нива на шум от вентилатора.Define R4 е чудесна mid tower кутия за водно охлаждане с цена на дребно от $109.99. Можете да си поръчате новa от Fractal-Design Define R4 from Newegg .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here