Светещ радиатор

След „дълги“ проучвания стигнахме до извода, че до момента единствено радиатора на процесора не е бил подлаган на модове. Е, дойде и неговия ред.

 

{mosbanner:id=10}

{mosbanner:id=11}

 

Започваме направо – ще са ни нужни:

 • 5 мм. плексиглас;
 • поне 7 ярки светодиода с цвят по ваш избор;
 • кабели;
 • поялник;
 • шведска лента или друг материал за изолация;
 • малко ръчен труд;

Първата стъпка е да вземем размерите на самия радиатор, който охлажда процесора. На снимката е показано точно коя част измерваме.

Следващата стъпка е да облепим малко плексиглас с тиксо и върху него да пренесем „скицата“ на радиатора, а след това да Я изрежем. Всичко се вижда ясно и точно. Реших да поставя четири дебели светодиода по краищата на плексигласа. Така и направих, но се замисли, че процесора се загрява достатъчно, че да разтопи плексигласа и в свободното пространство направих много малки дупчици по 2 мм.

Поставих плексигласа на до радиатора и реших да проверя дали процесора не загрява повече от необходимото. За мое учудване температурата се беше повишила само с 2 градуса, което ме устройва напълно.

За мен обикновен светещ радиатор не беше достатъчно. Набързо скалъпих една схемичка за бягащи светлини и Я монтирах.

 1. HL1 – 5 светодиод
 2. HL2 – 1 светодиод
 3. HL3 – 4 светодиод
 4. HL4 –
 5. HL5 – 3 светодиод
 6. HL6 – 7 светодиод
 7. HL7 – 2 светодиод
 8. HL8 – 6 светодиод

След като измислих кое-как ще стане – хванах поялника и смело започнах да запоявам кабели и диоди.

Остана само да поставим плексигласа на мястото му до радиатора и да му пуснем ток! Всичко мина гладко и наистина останах доволен от резултата, надявам се и вие да останете доволни!

Видео клип на светещия радиатор в действие!

Източник: Modding.Ru.

За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here