Прозрачна флашка

Ръководство за създаване на уникална USB флаш памет.

След като пластмасовото покритие на моята флашка се изтърка и спука на едно място реших сам да си Я поправя. Видях из интернет няколко идеи за кутийки направени от лего, PEZ, дори и от кукла Барби. Аз реших да използвам нещо много по-ефективно. Прорачна смола, която ще предпазва флашката, ще изглежда красиво, а и няма да ми тежи в джоба.

ВНИМАНИЕ! Ако за първи път използвате смола първо Я тествайте върху някакъв болт, пирон или нещо друго, което няма да ви трябва, за проверите дали правилно сте Я смесили с втвърдителя (ако е еднокомпонентна не обръщайте внимание на този коментар).

Първата стъпка от работата ни е да премахнем изцяло стандартната кутийка на флаш паметта.

След това трябва да изработим калъпа, в който ще изливаме смолата. Аз използвах дървени плоскости, които облепих с прозрачно опаковачно тиксо, за да не залепне смолата за дървото.

Когато сте готови с калъпа внимателно поставете флашката в него и внимавайте с накрайника/изхода. Попадне ли смола върху него флашката може да стане неизползваема. Най-удачно ще е ако и нея покриете с опаковъчно тиксо.

А сега и най-важната част. Смолата, която е ползвана в този мод се води като течна пластмаса. Можете да Я намерите в eBay за около 10$. Също така можете да ползвате ПОЛИУРЕТАНОВА смола, която можете да намерите по железариите или някоя строителна борса. Ако все още не сте намерили такава смола, а искате да направите този мод – следете форума ни, и в най-скоро време очаквайте решение на проблема. 😉

Цялото покриване на флашката със смола отне около два дни. Трябва да сте сигурни, че първия слой е добре засъхнал, без мехурчета и темподобни и чак тогава да пристъпите към следващите слоеве.

Ето вече готовата флашка.

След близо месец ползване реших да пробия една малка дупчица, за да добавя връвка за ръка или ключодържател. Оказа се обаче, че не бях оставил достатъчно място и пробиването си беше мъка. Затова ако и вие искате да добавите връвчица оставете повече място между платката на флашката и стените на кутийката от смола.

А ето и как изглежда на тъмно:

Автор: Russell Jones

Превод: Poltargaista

Специални благодарности на Slyfer и ice_man.

Въпроси и коментари в темата ТУК!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here