Преобразяваме на скучна кутия с малко фолио и спрей

Не всеки има парите да купи добре изглеждаща или маркова кутия,но почти всеки може да отдели няколко лева за този мод.

Нужни инструменти
-макетно ножче
-отвертка
-картоф
-черен винилов спрей
-фолио като дърво
Жертвата ще бъде стара кутия 787 Miditower ATX.

Първото нещо,което трябва да направим е да махнем флопито и сд’то или каквото има отпред.След това развиваме предният панел и го оставяме.Трябва да махнем предните капачета на сд’то и флопито.За сд’то има една  дупка,там с нещо остро бутаме за да извадим поставката за дискове.Запомнете как влизат капаците за да не строшите някои от щипките.Махнете и копчето на флопито и покрийте прозорчето на диода за да не го напръскате и него със спрея.Вземете предната част на кутията и махнете копчето за рестарт и включване и всички лампички по нея.Ако диодите са ви прозрачни ги означете за да знаете кой каде да сложите след това.Използвайте нещто в което да съберете всички малки части за да не ги загубите.

Измийте всички пластмасови части с топла вода и сапун, и ги оставете да изсъхнат.

Наредете всички неща който ще пръскате със спрея.Вземете картофа и го разрежете на части.Всички бутони-на флопито,за рестарт,включване и др.и ги забучете в картофа за да ги боядисате само от горе и да стане по-лесно.Разклатете спрея добре и започнете да боядисвате.Виниловите спрейове изсъхват много бързо,за да изсъхне боята напълно е необходим половин час.Използвайте спрея във добре проветрявано място защото мирише ужасно.На картинката виждате как изглежда след първото пръскане.Повторете всички части с виниловия спрей около 3 пъти.Пийте една бира и изчакайте още половин час ?

Можете да сглобявате сд’то и флопито.Сложете бутоните на предния панел и го прикрепете за кутията.

Сега вече започваме да слагаме фолиото върху горния и страничните капаци на компютъра-изполваме макетното ножче.Хубавото на тази хартия е,че се реже лесно,а не се къса.
След това натискате с ножчето по ъглите на кутията за да прилепне хубаво фолиото.И гледаме да не закрием дупките които захващат страничните капаци.На ъглите на кутията ще се получат излишни парчета от хартията и трябва да ги отрежем.
Завършения вид отгоре трябва да изглежда така.

Сега е време да направим и страничните панели.Първо налагам капака върху хартията (фолиото).След това отрязваме с ножчето по няколко инча(см.) от всяка страна,като я отрязваме много внимателно.Обърнете обратно страничният капак и махнете задната част на фолиото.
Залепете хартията на панела като задължително не трябва да има никакви въздушни балончето (премахнете ги с ръка и дозалепете).Поставете капака някаде и отрежете краищата на хартията.Повторета процеса и на другия панел.

Сега вече можеме да събереме всичко заедно.Закачете преден панел и капачетата на сд’то,също така и всички капаци.Изглежда хубава нали?
Изненадващо,от стара изсхвърлена кутия може да и дадеш нов живот само за около 18лв. и два часа работа.Вече можеш да поздравиш себе си за завършения ти разбиващ мод ?

Преведена от Kill Zone Взета от : CaseModGod

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК .

Ако нямате акаунт си направете.Ще отговорим на всичките ви въпроси 🙂

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here