Преносима вятърна енергия

Портативна вятърна турбина Eolic. Едно ново начало.

Маркосом Мадиа са разработили портативен ветрогенератор наречен Eolic, който при нужда може да бъде лесно транспортиран. За изработката му са ползвани главно алуминии и въглеродни нишки (карбон). Турбината позволява генерирането на около 600 вата енергия за час, което позволява голямо облекчение на данъка за ток на една средно-статистическа къща или по-голям апартамент.

Турбината Eolic има дължина около 170 сантиметра (в прибран вид). Ако е необходимо да бъде удължена, можете преспокойно да използвате телескопичния механизъм, който е вграден в нея. Прикрепването на генератора е така измислено, че дори и при най-голямата си височина конструкцията остава на 99% стабилна и без опасност да бъде отместена от мястото си.

За поставянето и стартирането на турбината са нужни… само един човек. Всички операции от закупуването, през монтирането, та чак до стартирането на генератора отнемат приблизително 30 минути. А сложността е такава, че и едно 15 годишно момче би се справило.

Тестовете показват, че едно такова устройство може да облекчи много къщи, домове, туристически обекти, а и със сигурност ще стане незаменим източник на енергия при дълги пътувания.

Вероятно много от вас ще се зачудят каква е връзката на това устройство с модинга? Ами ще ви кажа – първоначалната идея е била на модър, който в последствие прави ‘бета’ вариант, лицензира го и след това продава своята идея. Не ми се мисли за печалбата, която е натрупал. Колеги, не се отказвайте от хобито си!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here