Сияещ Power бутон

Един лесен мод, който драстично ще промени вида на вашата кутия.

За този мод са ви нужни материали, който всеки има или може да си набави с минмални усилия: бутон, светодиод, 100 ома резистор, малко парченце плексиглас, лепило или силикон и здрави ръце! 🙂

Първо трябва да погледнете дали бутона на вашата кутия позволява да направите този мод. Разбира се, че няма невъзможни неща и на всяка кутия може да стане, но при някои ще се наложи допълнително рязане, китосване, лепене и прочее – неща, които начинаещите модъри гледат да избягват. 🙂

Вижте как изглежда бутона на моята кутия отвътре.

Първата стъпка е да отстраните горната част на бутона. Това става с макетно ножче, дремел или нещо друго за рязане. Отнема известно време. След това трябва да поставите парченцето плексиглас на мястото на току-що изярзаната горна част. Предварително трябва сте пробили и дупка в средата на плексигласа – там ще стои светодиода.

Снимката е лоша, но да се надяваме, че можете да се ориентирате какво представлява.

На тази снимка се вижда вече поставения бутон. Както забелязвате има 4 чопчета в четирите края на бутона. В този мод реших, че долното ‘краче’ няма да ми трябва и именно там поставих истинския бутон за включване, който излиза от захранването. Така при натискане на плексигласа компютъра ще се включва и диода ще светва.

Вижте и на какво прилича скритата част на панела… Може би затова е скрита… 🙂

След като сме поставили бутона, оправили крачетата, идва ред и да залепим самия плексиглас за повърхността на бутона и да тестваме дали не сме объркали нещо.

Както виждате получи се точно това, което искахме!

Power бутона засиява веднага с включването на компютъра.

Успешна работа, модъри!

Оригинал.

Превод: Poltargaista

Въпроси и коментари по темата в нашия форум!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here