Как да полираме кутията си

Това ръководство представя един много лесен метод за това как да полираме кутията си. При него не се използват никакви химикали, а само шкурка и полираща паста!

Тази идея ми дойде в главата, в това време когато се готвех да боядисвам кутията си. А какво ще стане, ако не се боядиса, а обратно – да се свали боята? Тогава кутията трябва да изглежда оригинално, и на пръв поглед да изглежда, че дори е боядисана!

И така започваме. За този мод на нас ни трябват:

  1. Кутия или част от нея
  2. 2.Шкурка (но не едра, като например 200-600)
  3. Вълна (аз изполвах част от стари чорапи)
  4. Приставка за дрелка (във вид на гумен диск)
  5. Полираща паста (има зелен цвят, по твърдост прелича на пластелин)
  6. Сръчни ръце

Реших първо да потренирам на страничния панел на кутията, а по-напред да преценя дали ще отива на цялата кутия. Ето как изглеждаше панелът преди:

Първото нещо което трябва да направим, е да свалим боята от повърхността, която ще полираме. Това става със помоща на шкурка, сложена на гуменият диск за бормашина. След като свалите боята трябва да ви се получи нещо такова:

По-нататък всичко е много просто, слагаме вълненият плат на гуменият диск. Натриваме вълненият плат със полиращата паста, докато той не позеленее и започваме да полираме.

ВАЖНО!!! КАТО ПОЛИРАТЕ ДВИЖЕНИЯТА ВИ ТРЯБВА ДА СА КРЪГООБРАЗНИ, А НЕ ПРАВОЛИНЕЙНИ (НАПРЕД И НАЗАД), ЗАЩОТО ЩЕ ОСТАНАТ СЛЕДИ!

След полирането трябва да минете повърхността с мека тъкан, и така цялата повърхност заблестява, както след заводската хромировка!

Особенно красиво изглежда полираната повърхност през деня,но през ноща не се забелязва чак толкова! Но ние все пак не живеем на полярния кръг кадето през повечето време е нощ.

Статията е взета и преведена от www.modding.perm.ru . Автор:CourDL

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here