Полезно за собствениците на уебсайтове – Nozzle.io

инструменти за анализ на резултатите от гугъл

Как намирате класирането на вашия уебсайт в Google? Пишете всяка фраза или ключова дума в  Google, преглеждате резултатите и отбелзвате мястото на сайта си в Excel?

Естествено, и това е вариант, но далеч не е идеален, особено ако трябва да се проследяват по-голям брой ключови думи.

За да решат този проблем преди повече от 15 години на пазара се появяват SERP тракерите (rank тракерите).

SERP означава – Страница с резултати от търсачката (Search Engine Results Page).

Всичко, което искате да проследите, може просто да бъде въведено и наблюдавано от различни инструменти, от безплатни и ограничени до такива с немалка месечна такса, но с много и полезни функционалности. Nozzle.io е един такъв инструмент, който можете да използвате, за да направите работата си максимално ефективна.следене на резултатите в Гугъл

Нека прегледаме инструмента и да видим какво предлага той за уебмастерите.

Какво е Nozzle?

Nozzle предоставя по-точни бизнес SERP данни от повечето други инструменти в бизнеса. SERP данните са резултатите, които виждаме на страницата на  търсачката, след като потребителят въведе дума за търсене. В допълнение към резултатите от органичното търсене, SERP обикновено включват реклами с плащане на кликване.

С помощта на Nozzle можете лесно да се класирате в челните места както на резултатите от органичното търсене, така и да измислите ефективна стратегия за вашите рекламни кампании, която поддържа бюджета ви до минимум (използвайте Nozzle, за да търсите множество PPC ключови думи, свързани с вашата ниша, определете тези които имат добър обем и ниска CPC и пускайте рекламата си на тях).

За по-сериозните бизнеси Nozzle.io може да следи позиционирането и появата на вашия бранд, както и неограничени съвпадения на домейни, включително акаунти в социалните медии. Няма ограничение за броя на конкурентите, които можете да проследявате (за разлика от Ahrefs и Ubersuggest например). Този софтуер ви позволява да проследявате толкова, колкото искате, във всеки месечен план.

Цената

Естествено, цената е може би основния фактор, който би спечелил вниманието на потребителите, поне за да отделят време да тестват продукта. За хората, които искат да проверят удобството на интерфейса и богатството от функции, Nozzle също така предоставя безплатна пробна версия за нови потребители.инструмент за анализ на резултатите от гугъл

Nozzle предоставя месечни и годишни пакети за два вида потребители –

1. Малък и среден бизнес (SMB)

Подразделен на Basic, Advance, Pro и Pro Plus, съответно с месечно и годишно заплащане с отстъпка.

2. Големи фирми и агенции

Подразделен на Business Basic, Business Advance, Business Pro и Enterprise, отново с месечно и годишно заплащане с отстъпка.

Характеристики

Предимства

Проследяване и наблюдение на бранда

Вие сте обвързани с един сайт, използвайки повечето от софтуера за проследяване на SERP. Но Nozzle помага при проследяването на толкова домейни, колкото желаете. Nozzle улеснява проследяването на марки, свойства и URL адреси чрез множество сайтове, а не с единични домейни.как да следим резултатите в Гугъл

Ако това е недостатъчно, Nozzle дори ще ви позволи да създавате персонализирани правила, колкото искате. Тези характеристики позволяват на Nozzle да направи силен конкурентен анализ между конкурентни марки, различни функции, както и URL адреси.

Полезен анализ

Знаете ли кои са вашите конкуренти?

Ако не, просто проверете таблото за споделяне на глас във вашия инструмент Nozzle, за да знаете неизвестните конкуренти по домейн, поддомейн и URL, които ще бъдат открити незабавно.анализ на резултатите в Гугъл

Ако сте доволни от това, което виждате, можете да ги включите като определен конкурент и цялата ви историческа информация се пренаписва, за да включи новия ви съперник.

Освен това, за разлика от наблюдението на отделни домейни, е лесно да се следят движенията на марката на Nozzle. По марка, собственост или дори URL, можете да правите обобщени или изчерпателни сравнения, каквото е необходимо, както смятате.

Гъвкаво планиране

Всяка ключова дума не е една и съща. Ето защо Nozzle е първият и единствен софтуер, който позволява гъвкаво планиране в реално време за търсачките.

Nozzle ще ви позволи да разделите ключовите си думи на толкова различни групи за планиране, колкото искате, вместо да ви принуждава да плащате равни разходи, за да проследявате ключовите си думи с дълга опашка като основен термин.

Всеки ден, всеки час или също на всеки 5 минути можете да наблюдавате прецизно ключовите си думи, но и да наблюдавате хиляди други, като ги планирате седмично или месечно, без допълнителни разходи.

Проверка на множество домейни

За да анализирате трафика на вашия уебсайт и социални медии на едно място, можете да свържете акаунтите си в социалните медии с вашия уебсайт в таблото за управление на Nozzle.

Ако искате да проверите как вашият акаунт в Twitter работи с определени условия, просто променете собствеността на марката, която искате да прегледате в Nozzle.

Можете да видите канала си в YouTube, за да видите как вашите видеоклипове се класират от инструмента за сравнение на домейни или дори как се представят вашите конкуренти.

SERP данни

Nozzle може да ви покаже информация, която не е в кутията за много други инструменти, които вероятно дори не можете да си представите.

Коригираният ранг (органичен ранг на уебсайт) и височината на пикселите (която показва процента на екранното пространство, покривано от връзката към марката) са само няколко примера за огромната информация, която Nozzle предоставя за анализиране на SERP.

С тези много важни факти можете да извършите много неща.

Недостатъци

  1. Има значителна промяна в цените в месечния и годишния план както в SMB, така и в Enterprise.

2. В сложните статистически данни и анализи са задълбочени, но понякога могат да бъдат непосилни за нов потребител или някой, който работи върху простотата.

3. Сложен потребителски интерфейс

Защо Nozzle?

Nozzle ще ви помогне да разберете къде точно се намира вашият сайт на Google SERP в сравнение с всички ваши конкуренти и как се променя вашето класиране. Полезно е да разберете как точно Google класира вашия уебсайт за определени ключови думи и да наблюдавате растежа на опонентите си.

Потребителският интерфейс не може да се научи лесно; анализът на тяхното разположение обаче е много невероятен. Можете да се сравнявате с толкова конкуренти, колкото желаете, с кредитна система за ключови думи.

Това е изключително полезно. Можете да изберете колко пъти да проследявате термин, така че броят на изтеглянията, които можете да използвате, да се администрира по-добре всеки месец.

Сред най-известните алтернативи на Nozzle са RankTrackr, SerpRobot, SEMRush, Serpstat и Moz, но с изключение на първите 2, другите инструменти имат различен фокус.

Заключение

Като цяло, Nozzle е чудесен инструмент за наблюдение на вашите SERP, проследяване на вашите конкуренти и анализиране на вашата марка в множество домейни, което ще ви помогне да разберете своите силни и слаби страни, което на свой ред ще ви помогне да развиете бизнеса си.

Освен това разполагате с широка гама от опции в цената, като можете да изберете според вашия бюджет и изисквания. Този инструмент със сигурност си заслужава и трябва да го опитате, ако приемете развитието на уебсайта си като свой приоритет.

 

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here