Плексигласова PCI планка

alt

alt

Ето едно предложение от мен, предоставено по идея от френските ни колеги.

 

Ако се замислите, като мен, ще се сетите колко малко внимание отделяме на някои елементи в кутията на нашия комп. А иначе се чудим какъв мод да направим, а имаме чувство, че сме направили всичките (или поне сме виждали). Ето едно предложение от мен, предоставено по идея от френските ни колеги http://www.modding.fr/ Е не съм по френския (обаче бързо уча), но ще направя простичко обяснение на процеса на изработка. Мода е лесен, мога да кажа и евтин и много приятен за окото.

Да започнем с това от какъв материал ще изработим изделието. Плексиглас, може и да е някаква по-здрава пластмаса дори. Въпроса е, да е поне 1-1,5мм дебелината на плоскостта. Размерите са дадени на снимката долу.
alt
Колко броя ще правите, зависи от Вас. Тук са показани 3 да ги наречем „заготовки“ за проба-грешка моментите (ако има такива).
alt
Сега, трябва да нанесем размерите върху заготовките и да пристъпим към следващата стъпка.
alt
Понеже трабва да огъваме заготовките, ще ни се наложи да прибегнем до някакъв метод, за получаването на прав ъгъл. За целта може да се ползват 2 броя алуминиеви Г-образни планки. Те ще са ни равна основа закрепени в менгемето.
altalt
Дано имате писролет за горещ въздух и плоския накрайник за него. С негова помощ, много лесно и бързо ще осъществите мода.
alt
Искам да поясня нещо. Преди да почнете да огъвате заготовката, проверете размера и тогава продължета работа. Ето я поставена и готова за работа.
alt
По този начин става нагряването със пистолета.
alt
И понеже прав ъгъл се прави по-лесно с някакво приспособление. В случая това ще е един охладител от старо захранване.
alt
Ето как се получи – перфекто мондо! Малко кофти снимка, но гона си го бива.
alt
Проверка на размера…. идеален.
alt
С малка кръгла пила (или с дремела) трябва да направим канал за винтчето и да придадем форма по оригиналния профил (шаблон).
altalt
Ето го готовия резултат!
alt
Може да ползвате тези планки за държачи на вашите видеокарта, саункарта, ЛАНка или каквото Ви е нужно. Приятно модване от мен, и не спирайте да се развивате!

Източник : http://www.modding.fr/

За въпроси, коментари и предложения – нашият форум е на ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here