Панел за K200

Метод за направата на атрактивен панел за SE K200.

След дългоочакваната подмяна на хардуера в кутията ми установих, че имам няколко излишни платки (рам, дъно, звукова карта…). Тъкмо щях да ги изхвърлям, когато се досетих, че с малко труд могат да се превърнат в перфектен нов панел на моя телефон.

 

И така работата започна!

Първата стъпка е да разглобим телефона. Отделете всички части на панела от основния модул. Вземете предния панел и го положете върху платката, която желаете и очертайте с нещо (най-лесно е със CD Pen). Същата стъпка се повтаря и със задния панел.

Идва ред на рязането. Най-ценния инструмент на модъра – Дремела – отново влиза в употреба.

След като изрежем всичко трябва да измислим начин да го пригодим така, че перфектно да земе ролята на нов панел. За жалост нямаше как да огъна платката под формата на стария панел и се наложи да се посъветвам с приятелите ми. Още преди да се усетя вече стотици идеи летяха към главата ми – кои безсмислени, кои невъзможни, кои странни… Но в крайна сметка две от идеите се отличиха.

1. Да се изрежат още 4 тънки парчета от платката и да се залепят за горната и долната част, за да се получи нещо като кутия около самия телефон.

2. Да се използва някакъв вид уплътнение между горната и долната част, което да се държи единствено от натиска м/у двете части.

Реших, че втората част е по-удачна и дори съм ви направил ‘скица’ как трябва да се получи.

Зелените линии са горната и респективно долната платка. Сините ивици са уплътнението, а черното кръгче с прекъсната линия е болта, който ще крепи двете части на платката.

Та след като намерих черен дунапрен (това използвах за уплътнение, вие можете да ползвате каквото сметнете за добре) пробих четири дупки в четирите ъгъла на панела за болтчетата. Поставих телефона в новия му панел и внимателно наместих дисплея, предпазното му стъкълце и клавиатурата. След като поставих и уплътнението между двете платки затегнах и самите болтчета. След това с дремела леко затъпих ръбовете на платките.

Крайния ефект беше следния:

Можете да ползвате този метод за изработка на панел върху почти всеки един телефон на пазара. Успех!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here