Овърклок за 70 лева


Екстремния овърклок никога не е бил по-евтин.

Винаги се е смятало, че екстремния овърклок е свързан с много разходи и инвестиции. Ето, че се появи и първото изключение, което доказва точно обратното. Вече все повече хора могат да усетят тръпката от овърклока при това с много по-скромни компютърни конфигурации.

От Madshrimps получихме приятна изненада с тяхното постижение. ТУК те описват как AMD Sempron 140, който в България може да се намери за по-малко и от 70 лева, може да достигне честоти над 5 Ghz.

Sempron 140 се продава като едноядрен процесор. Всъщност той е двуядрен, чието едно ядро е блокирано. Ако имате късмет ще можете успешно да го отключите. От Madshrimps не са успели да го отключат, но с дъно Gigabyte MA790X UD3P DDR2 памет са успели да достигнат честота 5548,8 Mhz, както се вижда и от снимките. Това е повече от забележително. Овърклокът е бил проведен при напрежение 1.95 V, а охлждането, както може би се досещате е било течен азот.

Кликнете върху снимката за по-голям размер.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here