Освежаване на Motorola C350

Нека поставим първата авторска статия в новия раздел. В ръководството е посочено как да освежим Motorola C350.

Идеята за този мод или така нареченото ‘освежаване’ се роди, когато за пореден път бях зациклил в една точка. Гледах няколко телефона на масата и в един момент осъзнах, че този, който тормозя в ръководството, изглежда доста по-стар отколкото всъщност е. А и на всичкото отгоре (тук ще ме прощават всички фенове и собственици на Motorola Tongue out) се чудих как Nokia могат да правят красиви телефони, а на Motorola нещо не им се отдава? И така започна всичко.

Вижте ‘жертвата’ в началото на работата:

И сами можете да се убедите, че не е в цветущо състояние. Първата ми задача беше да го разглобя до последния болт. Имах чувството, че разглобявам Москвич – доста се озорих, но накрая успях!

След това продължих с дълго и изморително шкурене на панела. Може би и сами ще забележите в края на ръководството, че не успях да премахна всички драскотини. Някои бяха толкова дълбоки, че единствения начин да се премахнат е чрез закупуване на нов панел. 🙂

Резултата от двучасовото шкурене излгеждаше така:

Доста дълго време се чудих дали да не го оставя така, защото беше беличък и гладък, но в крайна сметка нямаше да е интересно. Захванах се с облепяне на дисплея от двете страни с хартиено тиксо. Противно на всеобщото мнение стана изключително бързо и качествено. Набързо импровизирах две поставки от шишенца с минерална вода, поставих двете части на панела върху тях и се започна голямото боядисване. Позачудих се дали да боядисам и клавиатурата, но като се замислих, че на Моторола всичко им е наобратно и още не ги знам наизуст реших да боядисам само активните бутони и ‘джойстика’.

Три-четири слоя бяла боя, като между слоевете се изчаква по 5 минути, а след това за окончателно съхнене около час… Незнам какъв спрей уцелих, но съхнеше адски бавно. Поне си заслужаваше, получи се страхотен бял нюанс.

За пореден път се зачудих дали да не го оставя така, но явно изпаренията от спрея ми повлияха и реших да направя подобие на tribal татуировките на задния панел. В началото пробвах с хартиено тиксо и спрей, но трябваше много чакане, а не си падам много-много по тази част. Та хванах един перманентен маркер и внимателно нарисувах първото нещо, което ми дойде на ум.

Е, малко експериментирах върху тетрадка, но все пак… 🙂 Не се получи страхотно като с аерограф, а и аз не съм художник по принцип, но пък нали си е моето – харесвам си го. При повече желание, някои от вас могат да го направят направо с аерограф и резултата със сигурност ще е зашеметяващ.

След като вече ‘татуса’ на телефона доби завършен вид трябваше да се положат няколко слоя лак. За моя огромна радост нанасянето и съхненето на петте слоя лак отне около 10 минути.

Дойде ред и на сглобяването – ето това е завършения вид:

Не е прелестно, но е в пъти по-добре отколкото беше в началото. В момента телефона претърпява смяна на firmware-а и до сутринта ще е като нов. 🙂

Приятно модване! Скоро очакваме сникми!

Коментари и въпроси по ръководството – във форума ни!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here