Огледален ефект на метaл чрез полиране

Oмръзна ви скучната черно боядисана кутия или просто искате да създадете свой уникален стил?

Направете кутията си така, че който мине край нея да се спира и загледа и огледа :). В долния урок ще ви покажем как да полирате металната си кутия като огледало.

Полиране на метал за огледален ефект

Този мод за огледален ефект при метал ще бъде направен на компютърна кутия,но това не значи, че е само за тях. Може да полирате всеки метал до който се докопате, някой грил да речем или кутията за водното охлаждане. Преднaта част на кутията, която ще правим вече беше с пластмасови „хромирани“ панели. Но имаше още доста метал, върху който да работим – алуминий.

Металът на кутията е анодизиран. Ще бъде доста трудно да го премахнем, но с правилните материали няма да отнеме толкова много време.

Има и други методи за сваляне на боята, но ние ще се спрем на доброто старо шкурене.

Все пак кой каквото има под ръка 😉

Не всичко може да бъде направено с една капка от пастата. Бутилките, които виждате са от различни видове паста за различен ефект или подобряване на вече направеното. Аз мисля, че само един вид от тази по-абразивната ще ни свърши същата работа. Нуждаем се също от шкурка и нещо с което да нанесем пастата.

В горния ляв ъгъл виждате трупчето за шкурка, с чиято помощ ще я държите докато шкурите. То ще придаде стабилност на движенията и ще покрие по-голяма площ за разлика от шкуренето само с ръка.

До трупчето виждате три вида водна шкурка, които ще използваме. Започваме с 600 и в процеса на работа преминаваме до 1200. За да завършим списъка с нужните ни неща – два различни вида хавлии, които са необходими за различните стадии от полирането.

Най-ситна е 1200, а най-едра 600 водна шкурка използвани в този проект. Те ще се изполват след като премахнем анодизацията.

Първо пробвах с 600 водна но дори и не одраска метала. Анодизацията си върши работата – да защити метала отдолу.

Защо се нарича водно шкурене?

Защото песъчинките в тази шкурка са толкова ситни, че използваме вода за почистим стружките които се натрупват. Ако не изполвате вода след няколко секунди шкурката ще стане безполезна, защото е „задръстена“ – а точно това прави водата, пречиства. Затова използвайте вода.

МНОГО ВОДА!

Това са двата вида хавлия. Бялата ще я използваме в ранен стадий на полиране с паста за нанасянето й. Жълтата за да постигнем максимум огледален ефект.

Тук премахваме анодизираната повърхност. Изполвани шкурки 100, 160, 320. Беше доста приятно да видиш как лесно се премахва след като опитах на ръка и нищо не стана. Отне ми към 15 мин и накрая с 320 минах за да загладя изшкурканото от другите по-едри шкурки.

Така излежда след като премахнахме всичко.Доста гладко след 320 шкурка, но имаме
нужда от още по-гладко, за да добием огледален ефект.

Нямам снимки от воднато шкурене поради причината че бях мръсен. Но процедурата не е много сложна. Започвате с най-едрата шкурка, която имате (в случая 600). Шкуркайте само в една посока докато не усетите че е време да преминете към по-ситна.Кога сменяте шкурката сменете и посоката също. На 90 градуса от предишната посока минавате докато не заличите следите от миналата шкурка. Повторете процеса толкова пъти колкото вида шкурка имате.
Колкото по-ситна шкурката толкова по-гладка повърхност и по лесно ще стане полирането с пастата ин ди енд :Р

Аз си мислех че щом полираме трябва да лъщи като огледало,но защо е черно ??Цялата
магия е под тази мацаница от маста и полиран метал.Забелещете почистената лента и ефекта, който се крие отдолу. Просто продължете да полирате,защото колкото повече толкова повече ще стане красиво. Всяко петно което пропуснете или не направите като хората ще излезе наяве накрая, за това бъдете внимателни.

Количеството паста която използваме зависи от самата нея. И все пак с доста малко паста можем да свършим много работа поради причината че полирания материал ( пастата и полираното от метала ) работи за Вас – изполвате по-малко паста и подпомага за задълбочаване на ефекта.

1.  Оригиналната анодизирана повърхност.
2.  Изшкуркания гол метал.Малко отражение тук.
3.  Минато с полирпаста – Metal Polish & Restorer. Почти като огледало
4.  Нашия избор с добра паста и много много старание.Дава добро отражение.

Какво мога да кажа…. Лъжи и върши същата работа на огледало!

Беше доста трудно да палирам около тези вентилационни дупчици. Но с по-малко натиск и повече търпение накрая стана перфектно.

Просто искам да ги сравня-оригинала и моднатото.Ако ще играем на окрийте десетте разлики те ще са много повече.Но ние знаем че с правилните средства и материали може да се постигне много лесно този ефект.Голямо или малко,алуминий или стомана, няма значение защото пастата става за всеки метал.

Преведена от Тhe EnD Взета от : MetkuMods

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here