Оформяне на ръбове на плексиглас

На последния ми проект открих много лесен и ефикасен метод за полиране на плексиглас, и реших да го споделя с Вас.

Всеки си има свои идеи как неща като, това да се оформи плексиглас, трябва да бъдат направени. В доста от случаите тези идеи се свързват с това какви инструменти и материали ви се намират. Преди да започна този мод се консултирах с други хора за да разбера какви са техните „преживявания”  и тогава измислих своя техника.

Слагам на дъното на кутията двумилеметров  лист плексиглас. Той ще има две функций, планнирам да го използвам за „осветяващ” експеримент, за да „заостри” светлината на дъното на кутията и също така като прозорец на кутията. Изрязвам дъното на кутията и получавам прозорец, през който светлината от вентилаторите да се „разлива” навън от кутията.

Полирането на плексигласа отнема време, но аз обичам да оформям неща на ръка когато може, и на тази кутия искам плексигласовият лист да има красиви заоблени ръбове. Сложих накрайника за полиране на дреклата и я пристегнах на менгеме и започнах полирането ръб по ръб. Използвах 120 пясъчна шкурка, с нея успях бързо да получа исканата форма. С повече практика, ще можете да получавате много добре заоблени ръбове от всички страни. Щом заоблих всички ръбове се преместих на водното шкурене. Изполвах 400 пясъчна шкурка sand и вода. Изшкурих всички груби места от всички ръбове. Отне ми 40 минути шкурене и потапяне във водатаз за да получа добре заоблените ръбове които търсех.

Вътре в кутията ми има 3х120 мм. LED вентилатора, които светят много силно. Този прозорец служи, за да изкарва отвън много красива зелена светлина под кутията без да има нужда от допълнително поставяне на светодиоди.

Накрая се получи един добре оформен прозорец на дъното на кутията!

Въпроси и коментари по темата в нашия форум.

Ако нямате акаунт си направете.Ще отговорим на всичките ви въпроси ТУК 🙂

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here