Нов Dremel

Най-новия инструмент от компанията Dremel.

Модъри от всички възрасти, страни и народи се опитват да направят вещите по-добри, по-красиви, по-функционални и по-полезни. Всъщност модърите рядко създават. В повечето случаи те просто ‘унищожават’ и разглобяват нещата, за да може след това да ги сглобят в много по-добър вид. За въпросното разрушение на модерите често им помагат техните инструменти. За най-големия помощик на модърите се счита класическия дремел.

Дремел (Dremel) – инструмент с въртяща се глава, на която могат да се поставят различни по големина, цвят и предназначение приставки, които могат да правят всичко – от рязане на твърди материали, през полиране, пробиване, чак до шлайфане и гравиране. Много гурута не могат да си представят своя живот без наличието на този инструмент. Но днес няма да говорим за това.

Много хора даже не знаят, че такава компания съществува. За тях този вид инструменти се нарчиа просто ‘дремел’. Компанията е основана от американския инжинер Албърт Дж. Дремел и приема неговата фамилия – ‘Dremel’. Наскоро Dremel обявиха появата на техния най-нов модел на инструмента – Dremel 4000.

Скоростта на инструмента варира (или по-скоро се контролира от модъра) от 5000 до 35 000 оборота в минута. Инструмента е съвместим с всички приставки, които са съществували за предишните модели, включително и MultiSaw.

Продажбите на Dremel 4000 започват този месец, а цената ще варира от 79$ до 149$ в зависимост от това какъв комплект сте си избрали.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here