Най-добрите лаптопи за 2019

Най-добрите лаптопи 2018

Технологичното изложение IFA за потребителска електроника през 2018 даде шанс на производителите на хардуер, сред които Acer, Asus, Dell и Lenovo да покажат много нови машини, вариращи от 2-в-1 ултралеки ноутбуци до мощни лаптопи за игри.

По-долу ще ви представим най-добрите лаптопи според PCMag, които дебютираха на IFA 2018, и които безпорно могат да бъдат определени като едни от най-добрите лаптопи за 2019.

Acer Predator Triton 900

Acer Predator Triton 900 е рядко добра комбинация от популярния лаптоп за игри на Acer и категориите лаптопи 2-в-1. За съжаление на някои хора обаче този модел в никакъв случай не е лек или тънък, а пантите му не се въртят на 360 градуса по начина, по който бихте очаквали от стандартен 2-в-1.

Вместо това пантата действа като опора, позволявайки на дисплея да се плъзне напред и да покрие горната част на клавиатурата. Acer не обяви спецификации или цена за Triton 900, но предвид родословието си, ние очакваме, че ще бъде един от най-мощните (и най-скъпите) лаптопи за игри, които можете да си купите, когато в крайна сметка се излезе на пазара.

Acer Swift 5

Лаптоп Acer Aspire Swift 5 SF514-52T-55FX с Intel Core i5-8250U (1.60/3.40 GHz, 6 M), 8 GB, 512GB SSDAcer твърди, че Swift 5 е най-лекият 15-инчов лаптоп в света. С тегло от малко под 1кг, този модел е лесно преносим и благодарение на изключително тънките рамки на екрана не е толкова обемист, колкото бихте очаквали от настолен лаптоп. Нито пък е широк, благодарение на шасито, изработена от магнезиево-литиева сплав.

Може да закупите от тук

Swift 5 използва процесорите Intel Core i5 или Core i7 от серия U от осмо поколение, които са предназначени предимно за икономия на енергия вместо за изчислителна мощ. Това е хубаво нещо, ако често го използвате навън или далеч от контакта, но определено не бихте искали да използвате Swift 5 като мултимедийна платформа за редактиране.

Asus ZenBook 13

Главната заявка на Asus ZenBook 13 да завземе сериозен пазарен дял е невероятното 95% съотношение „екран към тяло“. Това означава, че около дисплея няма почти никаква рамка и почти изглежда сякаш пикселите се отлепват от ръба на лаптопа. Това определено е футуристично и наистина уникално, отличаващо се в морето на другите свръхпортативни преносими компютри, чиито производители се напреварват за по-минималистичен дизайн на излишните рамки.

Докато тези тънки рамки правят шасито на ZenBook 13 невероятно компактно за 13-инчов ноутбук, то все още има достатъчно пространство, за да предложи някои наистина сериозно мощни компоненти за ултрапреносими лаптопи, включително опционалните Intel Core i7 и Nvidia GeForce MX150. Asus също опреснява своите по-големи лаптопи ZenBook 14 и ZenBook 15.

Asus ZenBook Pro 14

Asus ZenBook Pro 14 е вторият лаптоп от тайванския производител с тъчпад, който се удвоява като втори дисплей. Asus нарича тази функция ScreenPad и прави някои основни подобрения с ZenBook Pro 14.

Например вече можете да превключвате между използването на ScreenPad, за да контролирате курсора на мишката и да го използвате, за да докоснете елементите на екрана така, както бихте могли, ако някога сте използвали Windows лаптоп с докосване на екрана.

Много от другите екстри на ZenBook Pro 14 – като графична карта Nvidia GeForce GTX 1050 Ti и изключително богат, пъстър основен дисплей – се споделят с големия брат, ZenBook Pro 15.

Chromebook на Dell Inspiron 14 2 в 1

Първият премиум Chromebook на Dell, Chromebook на Inspiron 14 2-в-1, прави заявка, че тези интернет базирани преносими компютри са полезни и за възрастни хора, а не само за ученици от начално училище и деца от колежи. Той има функции като алуминиево шаси, панта за показване на 360 градуса и вграден стилус, които обикновено очаквате да намерите в премиум Windows лаптопи.

Вътре ще намерите процесор Intel Core i3 от осмо поколение вместо по-малко мощните процесори Pentium и Celeron, които обикновено захранват под $ 500 Chromebooks. Може би най-доброто от всичко, Chromebook 14 Inspiron 14 2-в-1 е на цена от 599 долара, много по-достъпен от Google Pixelbook, друг премиум Chromebook, който започва от $ 999.

Lenovo Yoga C630

Lenovo Yoga C630 е първият лаптоп, който ще използва новия Qualcomm Snapdragon 850 CPU, вариант за модела от смартфоните на компанията, разработен специално за лаптопи и други големи устройства.

От външната страна, този компютър грабва с прекрасно престижно покритие от сребро, а неговата шарнирна връзка позволява на екрана да се завърта на 360 градуса, така че да можете да го използвате в режим таблет.

Но това, за което сме най-развълнувани, е увеличената производителност на Snapdragon 850. Текущите лаптопи със Snapdragon процесори са бавни, въпреки че имат отличен живот на батерията. Ако Yoga C630 успява да осигури и двете, той ще бъде съществена част от продажбите на пазара.

Lenovo Yoga C930

С обновена панта, интегриран стилус и елегантен дизайн, Lenovo Yoga C930 конвертируемият лаптоп „2 в 1“ обещава да бъде още по-добър от своя печеливш предшественик.

Едно от най-добрите подобрения е писалка с „гараж“ – малък канал, вграден в задния край, който ще държи активния стилус, когато не се използва. Има и обновена панта, която се удвоява като решетката на лаптопа и трябва теоретично да доведе до по-добър звук.

Lenovo Yoga Book C930

е футуристичен конвертируем лаптоп 2 в 1. Но той е толкова тънък и лек (0,38 инча дебела и под 900 грама), че се моли бъде ползван като таблет през повечето време.

Освен неговата прилика с перо, другата уникална характеристика на Yoga Book C930 е дисплей с електронно мастило, който можете да използвате за въвеждане чрез виртуални бутони или за писане с включения стилус. C930 заменя оригиналния Yoga Book, добавяйки по-мощни процесори на Intel и значително увеличаване на цената до $ 999.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here