Най-честите грешки, които допускаме при избора на покривка за маса

Много домакини, изкушени от красивите модели покривки за маса, които са налични в момента на пазара, допускат груби грешки при избора. Точно за тях ще си поговорим сега, за да ви предпазим от неудачни решения.

Ето и съветите на експертите, които да следвате:

  • Не забравяйте, че нюансът на покривката трябва да е в хармония с останалия декор в помещението. Ако купите такава покривка за маса, чиито цветове не хармонизират с нищо друго в стаята, тя изобщо няма да изглежда адекватно. Но, решение има. В случай, че на всяка цена искате да използвате точно този модел, може да допълните декора с всякакви хармонизиращи му възглавници, кърпи или други текстилни аксесоари.
  • Внимавайте с избора на форма на покривката. Ако имате кръгла маса, тогава изберете кръгла покривка. Така например, покривка във формата на правоъгълник, не би изглеждала добре, ако се използва за квадратна маса. А на овална повърхност ще стои още по-нелепо. Затова, внимавайте с формите.
  • За ежедневна употреба изберете покривка за маса от водоотблъскващи материи. Никога не може да се разчита 100 % на подложките за чаши и чинии, така че, най-добре се застраховайте.
  • Когато избирате празнична покривка за маса, обърнете внимание на състава на материала. Синтетиката няма да е подходяща, защото в празничните дни масата често е украсена със свещи и дори само една малка искра може да предизвика пожар. Не се изкушавайте от факта, че синтетиката е лесна за поддръжка, безопасността е от първостепенно значение. Ако върху ленената материя попадне малка искра, тя няма да остави следа върху покривката.

Това по принцип е всичко, което трябва да запомните за грешките. Сега видим върху кои характеристики да се съсредоточим  при избора на покривка за маса.

За какво да следим при избора на покривка за маса?

Покривка за маса, която отговаря на общия стил

По принцип вече се продават покривки за маса, които идеално се вписват в различен тип интериори. Това е един много добър начин да не допуснете грешка при избора. Така например, ако избирате покривка за помещение, чието декор е издържан в стила на минимализма, може да заложите на модел, издържан в монохромни цветове и без излишни декоративни детайли. Покривките за маса в стил Винтидж пък е добре да са издържани с флорални щампи и украсени с дантела. Ако следвате тези правила за различните стилове декор, трудно бихте могли да допуснете грешка при съчетанието на покривката за маса с останалата част от интериора.

Обърнете внимание на лекотата на поддръжка

Разбира се, синтетиката няма конкуренция в това отношение. И по принцип синтетичната покривка си е напълно приемлив вариант за ежедневна употреба. Но когато трябва да посрещнем гости по някой по-специален повод, тогава ще се нуждаем от някакво по-луксозно решение. Всъщност, правилото е много просто. За тези покривки за маса, които ще използвате всеки ден, изберете по-евтини, но издръжливи материи, които съхнат бързо. Луксозните покривки, които ще използвате само от време на време, могат да бъдат изработени и от материи, които съхнат по-бавно. Тъй като ще ги вадите от шкафа само по празници, това няма да има особено значение. Важното е, че на тържеството ще изглеждат страхотно!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here