My Computer Mod-The IMike

alt

alt

Комп в монитор

 

Това е първия мод, който мисля, че е нещо различно и някак специален. Не че съм правил много модове, всъщност може да се каже, че това ми е първия завършен. Милех си за неща от рода на странични прозорци, допълнителни вентове, боядисване на разни части и т.н. но „ТЦ“ отказах се. И какво да направя тогава? Е, това ще видите.

Да почваме!

Започнах с този CRT монитор (Samsung17″), който го „изкормих“ за около час. (Препоръчвам Ви, да ползвате неработещ монитор, с плосък екран и с достатъчно място вътре в него. Както отгоре и отдолу, така и като цяло, за да поберете всичко, което решите).
alt
Следващата стъпка, е да обознача всичко превидено за лицевата част ( вент контролери, CD\DVD и флопи и т.н.). След като направим това, започваме с рязането на отворите и слотовете с дремела.

ВАЖНО!
Проверете преди това, дали захранващите кабели за устройствата са достатъчно дълги(всички неща дето са на предния панел), спрямо дъното и разположението на захранването Ви!
alt
За по-лесно, си направих шаблони с размерите на устройствата, за които трябва да се правят отворите с дремела. По този начин имам по-точни размери. (Не забравяйте да си облепите с хартиено тиксо или каквото ползвате, страните, с цел ибягване на драскотини!).
altalt
Ето първоначален поглед на проекта ми, но той се промени в процеса на работа. Както и да е, така видях, какво остава, като място, за останалите части.
alt

 

Следващата стъпка, е да направим поддържащите основи на хардуера (дъно, CD\DVD, flopi и т.н.). Лично аз, използвак алуминиеви остатъци, дето ми бяха останали. Шасито на дънната платка е направена от правоъгълни пластини, които после ги прихванах с рапидки за дъното на основата (монитора). С цел олекотяване , ирязах от самата плоскост два отвора.

ВАЖНО!
Преди да ги изрежете, си отбележете, къде са местата на рапидките, с които се закрепва дънната платка за нейната основа!

Използвал съм micro atx дъно, и за пример взех от оригиналната основа, кое къде да се отреже и захване с рапидките. Получи се добре.
altaltalt
Един бърз преглед на повечето неща инсталирани в „новия им дом“. Дупките долу в дясно, които виждате, са за вент контролерите. Вижте алуминиевата пластина, която е по ширината на монитора (отгоре вътре) – тя е основа (подпора) на драйвовете, които ще поставим по-къстно.
altalt
Сега, поради малкото място между монитора (МОНИТОР) и видеокартата, се нуждаех от по-къс кабел. Е аз моднах един VGA кабел, който бе с подходящ за целта ми ъгъл. Това е резултата. Е не е много красив, но пък и без това няма да се вижда.
alt

 

МОНИТОР

Сега за страшната част. Взимаме LCD „жертвата“ и правим една „дисекция“. Модела е Samsung Syncmaster 570V.
alt
За мое изненада монитора се състои от две основни части. Самия монитор и захранването му. Останалото, са ламарини и пластмасите.(Те могат да са ни бонус в мода 😉 ).
alt
Екрана се оказа с „маалко“ малък от отвора на екрана на CRT-то. Както се вижда на снимката, металния ръб около LCD+то. Но с това по-късно ще се занимавам. Виждате ли кривите на основата, направени за CRT монитора? Как изпъкват и образуват отвор? Тези отвори трябва да ги махнем и всичко ще си пасне.
altalt
Това е контролния панел на LCD-то. И тъй, като е много дълъг, няма начин да го сложим на лицевата част. Е имаме си странична част, точно под флопито и над единия ром на монитора, нали?
alt
На следващите снимки може да видите как си реших проблема. Отбелязах си къде да го сложа и наравих отвор. Малко фибростъкло за захват ( или каквото Ви е удобно, но да е здраво), шкурене с ситна шкурка, малко кит за дупките (ще има такива), пак шкурката ще играе за заглаждане и Воала! Имаме си монтиран контролен панел за екрана на LCD-то.
altaltaltalt
Стария контролен панел на CRT-то не ми влизаше в употреба, за това на негово място сложих USB конектор.
alt

 

Най-трудната част : Капака

Да знам. Капак? Пръв поглед на проблема. Отрязах голям отвор в горната част на монитора, и сега разбира се, трябва да го покрия някак. Е, всяка страна беше с извивки. Как да го направя, хмм?
alt
Парче плексиглас с подходящите размери (4мм матиран плексиглас) и малко с нагряване, успях да получа желаната форма на капака.

ВАЖНО!
На 135С за окло 20 мин. и сте готови. Да знаете, че процеса е малко смръдлив, носете маски, и за повече провретрение, го правете на открито.
altaltalt
Сега, направих дупки на капака за вентилацията, където ще сложа 4х80мм вентилатора. Също така и на самата кутия направих дупки за 2х80мм и 2х60мм вента. Капака го закрепих отгоре.
alt

Различни екстри :

Температурен индикатор
alt
Звук
alt
Част от вентилаторите
alt

Най-накрая! Почнах с най-бавната и болезнена част на довършителния процес.Шкуренето с 220 и после с 320 на пластмасите. Ецнах ги, за да са готови за грунда. После малко кит,един слой спрей,шкурене,пак спрей един слой и пак шкурене.И най-после пръсках с цвят на емайлова основа.Ето няколко снимки с първото минаване.Между различните минавания минаха няколко дни,чакайки всяка да изсъхне както трябва.
(от 1 да 13)

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

И ето ощо малко снимки какво се получи на последно четене и проверка на системите

altaltaltaltaltaltalt

Mod на: N.V.M

Източник : http://www.hardcoreware.net/

За въпроси, коментари и предложения – нашият форум е на ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here