Мога ли да работя в Германия, без да знам езика?

Работа в Германия без немски

Много българи не искат да работят в Германия, защото не знаят езика. Те се лишават от възможността да отидат в нова страна и да направят нещо съвсем ново. И те го правят напразно.

Не всяка работа изисква добър немски език. Възможно ли е да си намерите работа в Германия, без да говорите немски?

Трябва ли да говоря немски, за да работя в Германия?

Някои работодатели смятат, че служител, който владее немски език, има по-голямо предимство. Всъщност обаче езиковите умения не са задължително условие. Човек може да върши добра работа и да не говори немски. В този случай работните качества са на първо място.

Ако се свържете с hilfe.bg, ще ви бъде предоставен списък с работни места, за които не е необходимо да знаете немски език. Например работа като болногледач в Германия. Помощ за болни и възрастни хора, която се заплаща добре.

Къде мога да работя, без да знам немски?

На хора, които не говорят немски, но обичат да работят и могат да го правят, може да бъде предложена работа в сектора на услугите. Работните места в тази област включват:

– Бавачка.
– Болногледачка.
– Чистачка.
– Готвачка.

Тези професии могат да бъдат отлична отправна точка за работа в Германия. Можете да научите езика, когато се преместите в нова страна, и ако искате, можете да смените работата си.

Как мога да си намеря работа, без да знам езика?

– Решете в коя област искате да работите. Ще бъде ли това напълно нова работа или ще продължите да работите това, което сте правили в родината си?
– Не се доверявайте на малко известни фирми за наемане на работа в Германия. Измамниците наистина са много. Но в големия списък определено има компании, които ще ви помогнат.
– Не вземайте прибързани решения. Обмислете внимателно подробностите и разгледайте всички предложения.
– Съберете необходимите документи. Препоръчваме ви да си направите подробен списък, за да не забравите нищо. След това можете да започнете процедура за кандидатстване за работна виза. Този документ ще бъде вашата врата към невероятен нов живот.

Работа и изучаване на чужд език: можете ли да правите и двете?

Някои работодатели предлагат работни места, на които можете да учите немски едновременно. Това е чудесна възможност и има големи перспективи за бъдещето.

Не забравяйте, че ще се намирате в немскоезична среда. Ще чуете немски език. И ще можете да запомняте думи, изрази и фрази.

Можете да учите немски език в свободното си време чрез различни онлайн курсове и мобилни приложения.

Намирането на работа в Германия не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Всички трудности не са пречка, ако подходите към търсенето на работа по правилния начин. Това е добър момент да го изпробвате!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here