Модове за вентилатор

Забелязах, че има доста модове за вентилатор, а и на мен ми идват някои идейки. За това реших да събера всички материали отностно вентилаторите тук.

Боядисване
Няма абсолютно нищо сложно в боядисването на вентилатора.

1. Вземате вентилатора и махате лепенката, намираща се от задната му страна. Ако под лепенката има тапа – остстранете и нея. Отдолу ще видите върха на втулката на перката (като силно затъпена игла). Около тази втулка има малка и много фина скобичка, която може да прилича на кръгче с малка цепнатина от едната страна или на метална жичка (в зависомост от конкретния вентилатор). Тази скобичка държи перката към основата на вентилатора и е нужно да бъде свалена. Вземете карфица или малко ножче, или каквото тънко имате под ръка и внимателно изкарайте скобичката. Оставете я настрани и я пазете. Когато свършите с боядисването, тя ще ви трябва, за да закрепите обратно перката. След това ще можете с лекота да свалите перката.

2. Избърсвате прахта от нея и я поставяте върху някакви вестници, в случай че мебелите са ви мили 😉

3. Взимате желания цвят спрей (жълт) и нанасяте по 2 слоя от всяка страна. Изчакайте първия слой да засъхне и чак тогава нанесете втория. Тук е малко по-деликатна работата. Трябва да съобразите какъв точно е спреят ви, какъв цвят е вентилаторът първоначално, за колко време ще хване и май толкова 😉
Противно на разбиранията, трябва да боядисате вентилатора и от двете страни, защото иначе се получава малко по различен ефект от желания.

4. Сглобете вентилатора. Ако имате някакви излишни грилове, можете да поставите един – един грил вповече никога не е грозен 🙂

5. Добавяте малко допълнителни ефекти за стил. Добавете един сребрист маркуч (хехе…сребрист е при мен, вие може да ползвате някакъв друг), малко жълто тиксо и сте готови.

Снимковият материал беше набавен от: http://www.hard-h2o.com/guiamodding/pintarventiladores.html

Доста мои приятели се чудиха как точно да поставят прекъсвач на вентилатора, така, че да контролират светодиодите, дори когато вентилатора в включен. Предполагам, че повечето от вас имат вентилатор с ръчно поставени диоди (ако нямате, скоро ще напиша статия, как сами да си направите), освен светодиодите ще ви трябва прекъсвач, малко кабели и поялник (незадължителен).

Работата е доста проста. Този метод може да бъде използван на много други места. Не е точно определен само за вентилатори. Можете да направите и други части от кутията ви да се контролират по същия начин.

1. Вземате LED-овете и събирате всички минуси в един кабел. Същото правите и с плюсовете, като ги запоявате в края. Препоръчително е да използвате нисковолтов поялник ( >35V), за да не ги повредите.

2. Изкарвате една жица от молекса. Тя ще ви служи за пускане и спиране и за самото захранване на светодиодите 🙂

3. Първият край свързва всички минуси на диодите, а втория всички плюсове. Крайчеца с плюсовете запоете към първото краче на прекъсвача. Крайчеча с минусите запоете към жичката от молекса и после самата жичка към средното краче на прекъсвача. Третото остава празно. Така се получава, ако използвате ключе с три крачета. Ако ми хрумне още нещо може да измислим нещо и за него 😉

4. Включвате вентилатора, а светлинките остават загасени. При нужда да се похвалите на приятели, просто натискате копченцето.

Снимковият материал беше предоставен от casemodgod.com

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here