Мини куфарче

Бързо, лесно и практично модче, което със сигурност ще улесни ‘по-заетите’ потребители.

Немога да говоря за всички, но съм почти убеден, че на повечето от вас им се е налагало да ходят с по няколко СИМ или Мемори карти в себе си. Адски е досадно когато се мандахерцат из джобовете или пък висят по панелите на телефоните. Тази идея ми се върти много отдавна в главата, но така и не бях измислил какво точно да използвам. Ето, че днес ме озари страхотна идея и веднага се заех за работа.

Вероятно всеки от вас си е купувал Memory карта за телефон, фотоапарат и те така и сигурно сте забелязали в какви симпатични ‘куфарчета’ се продават. Ето всичко, което ползвах за този мод. Маркерче, стари ключодържатели, отверка с повечко накрайници, нож, игла, запалка, клещи и въпросните ‘куфърчета’.

Взех куфарчето, което имаше най-голяма вместимост. С иглата и клещите направих мъничка дупка там, където исках да се закача ключодържателя. След това с отверката Я разширих до необходимите размери.

След като дупчицата придоби желания размер използвах друга приставка, за да Я загладя.

Когато се уверих, че всичко е наред нанизах основната част на ключодържателя – металното кръгче. 😀 За да се затваря обаче куфарчето напълно трябваше да му се направи лека модификация на горната част. Когато го притворим виждаме къде точно кръгчето пречи и отбелязваме с маркера. След това леко нагряваме със запалката и го избутваме с някоя от приставките или със самата запалка.

След нагряването и оформянето се получи това:

Горе-долу в това се състои целия мод. Останаха само украшенията на въпросния ключодържател. Реших, че за мен ще е най-удобно ако поставя празни листчета в капачето. По този начин ще имам винаги нещо под ръка за писане. Разбира се всеки може да постави каквото иска или да го остави празно. А колкото до самите украшения – поне засега съм решил да го оставя прозрачно. След време може да залепя един стикер, но ще е след време.

Завършения вариант изглеждаше така:

За мое голямо учудване се оказа, че могат да се събрат поне 5-6 СИМ карти на едно място, както и всички необходими адаптери за мемори картите. Лично на мен ми върши страхотна работа в момента, а пък и нямах ключодържател.

Още едно интересно ръководство на същата тематика от колегата The EnDТУК!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here