Махагоново USB

Махагонов USB стик – ръчна изработка.

Наскоро забелязах, че пластмастовия държач на моята флашка е изкривен и пукнат на няколко места. Когато вадех стика от компютъра, стикът оставаше вътре, а пластмасовия държач оставаше в ръцете ми. Тогава реших, че наистина е време за промяна!

Разпоих USB стика, за да мога да го наместя и запоя наново, защото и той беше изкривен. След това разрових нещата в гаража и забелязах, че след ремонта на апартамента ни са останали няколко тънки лайсни от махагон (дърво) – ето това щеше да е материала за новия ми държач.

Взех прецизни мерки и изрязах точно колкото ми трябваше, за модела, който измислих. Скъпи потребители, рязането не е трудно, но пиленето отнема доста време. Желателно е да имате дремел! В краен случай можете да ползвате и обикновенна пила или шкурка, но нито ще стане толкова прецизно (освен ако не сте се занимавали с дърводелство), нито толкова бързо и лесно.

Искам да ви кажа, че не всички производители използват едни и същи чипове. Някои ползват по-дебели, други по-тънки. Затова сами ще трябва да прецените как и колко да издълбаете дървото.

Когато всички беше измерено, изрязано и наместено, дойде ред да забъркам набързо малко екоксидно лепило. То по никакъв начин не влияе на работата на чипа и в повечето случаи се ползва, когато чипа не трябва да се вади или вижда (ползва се черно епоксидно лепило). ВНИМАНИЕ! Забъркате ли веднъж сместта, след нанасянето Й чипа е почти невъзможно да бъде изкаран от държача си.

Аз завърших своя проект с няколко слоя гел полиуретан. Вие можете да ползвате и с различни видове облицовка по ваш избор. Стикът е толкова малък, че не би трябвало да имате проблеми с облицоването му. Лично аз обаче препоръчвам хубав лак, а не облицоване.

Автор: Chris W.

За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на Ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here