LED Grill

alt

alt

Да си направим светещо грилче

Навярно всеки от нас иска да има лезерно рязан грил за вента, с някакво лого, мотив и прочие, или поне да си направи. Е, това е трудно начинание за повечето от нас, ако се осланям на 2-3 прости факта :
1. Не всеки от нас има машина за лазерно рязане на метал в дома си.
2. Не навсякъде се продават такива грилове (или няма каквито искаме).
3. Не са по джоба на всеки (Ако пък СЛУЧАЙНО намерим в БГ).
Е ние сме от онези, Пичовете с модърски наклонности, майсторки добри с дремела и много идей. Абе Мак Гайвър не се мери с неговото „swiss army knife“!
И понеже и аз съм към тази общност, на ентусиасти с идеи, нека да Ви предложа следното….
Имате ли 4мм прозрачна пласмасова плоскост или плексиглас, дремел,вент за размер, линия, желан мотив, някакви диоди и маалко време?….Добре да почваме с тормоза на околните.
ВАЖНО!!! Ако казват, че сте мързели или безделничите по цял ден – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вдигайте повече шум с това, което правите! ВИЕ сте МОДЪРИ!
Да продължим, че се отплеснах, но не търпи сърце….

Листа е за да си очертая на него с вента размера, който ще режа.
alt
Така, хубаво е да ударите едно кафенце преди да почнете да дразните околните с шума дето ще вдигате. Все пак трябва да сте бодри и с мислите си. Е, аз на пук бях прескочил тази стъпка и идеята ми не ставаше и за корицата на МОД списание (дори не се вмести и на последна страница).
След като съм оразмерил големината,маркирал мястото на винтовете и надраскал (с маркер) върху парчето, е време да извадим “бичът“ (дремела) и да почваме оформянето.
ВАЖНО!!! Желателно е да се извините по удобен за всеки от Вас начин, на родителското Ви тяло от женски род ( с 2 думи – на майка си), „от това, че няма да мигне скоро време, от „поздравите“ на изнервените от деянието Ви хора“!
alt
След всичко това, което направихте (а то не е малко или незначително), е добре да си направим един тест с диодите. Примерно колко,какви и къде да ги сложим. В моя случай два сини от двете страни. Хмм, всеки да си ги захрани както реши. Няма да Ви ограничавам с варианти.
alt
Я, че то и свети! И то така трябва!
alt
Ето го грилчето монтирано, където ми бе нужно 😉
alt
“Хм, нямам думи.“ 🙂
alt

Източника: http://metku.net/

За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на Ваше разположение.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here