Критерии за избор на подслушвателни устройства

Подслушване

Подобренията в съвременните технологии и непрекъснатите изследвания дадоха възможност подслушвателните устройства днес да са със сложни и надеждни функции. Много шпионски приспособления могат да улавят аудио, видео и/или комбинирани данни дистанционно. И те могат също да бъдат активирани дистанционно. Така че, има по-малък риск човекът, който шпионира да бъде заловен, опитвайки се да извлече информация.

По същия начин подслушвателните устройства могат да имат достъп до вашата WiFi мрежа, компютърни камери и смартфони. Технологиите днес не са това, което бяха преди 10 години. Те са много напреднали и дават възможност по-лесно от всякога шпионинът да получи достъп до желаната информация.

Производството и продажбата на шпионски джаджи е индустрия, в която се въртят милиарди долари. Те са лесно достъпни, стават все по-евтини и по-трудно откриваеми. Основната технология се е променила от аналогова към цифрова.

В същото време има и отлични програми в мобилните телефони, които играят роля на подслушвателни устройства. Тези програми са достъпни за почти всички модели съвременни мобилни телефони. Уникалните софтуерни приложения са с добро качество за крайния потребител. Този софтуер е много лесен за ползване и с минимално разбиране може да се подслушва с него.

Пазарът се отличава с голямо разнообразие на подслушвателни устройства, които са с различни цени според марката и функциите, които предлагат. Конкуренцията между различните производители даде възможност за създаването на подслушвателни устройства с фантастични характеристики. Такова изключително добро подслушвателно устройство е миниатюрният тракер и GSM подслушвател.

Тази апаратура е много малка и лесно може да се прикрие навсякъде – 40х34х14 мм като тежи само 27 грама. Нужна е за нейната работа микро СИМ карта. Това много малко подслушвателно устройство дава както текущата позиция на следеното лице, както и точно какво говори. Основно се ползва за шпионски дейности, които включват събиране на важна и компрометираща информация. Но трябва да се отбележи, че то е и идеално за връзка със собствените деца.  Трябва да се отбележи, че е с паник бутон, който изпраща сигнал SOS и на 2-та телефона. Батерията държи около 50 часа при работен процес, ако данните през GPRS са на всеки 10 минути.  Подслушвателното устройство е с цена 169 лева и 12 месечна гаранция.

Ако трябва да обобщим, то най-търсени са подслушвателните устройства, които използват SIM карта за дистанционно наблюдение на звука. Те често се наричат безжични устройства за подслушване.  Реално  се използват навсякъде, където GSM клетъчната телефонна мрежа е достъпна. По същия начин, те често се използват за наблюдение на разговорите на хората в една стая.

Не е изненадващо, че подобни устройства могат да бъдат вградени в различни предмети от бита:  настолен  часовник, часовник на стената, детектор за дим, картина, мишка и др.

Най-добрите устройства за подслушване трябва да отговарят на определени критерии, за да се удостовери, че са най-добрите. Те трябва да бъдат сравнително малки, батерията им да държи повече, да обхващат по-голям периметър за подслушване и да улавят всякакви звукове В същото време е важно  да имат добра гаранция, да не се повреждат лесно, да се работи с тях ефективно. Трябва да вземете предвид всички тези фактори, преди да закупите подслушвателно устройство.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here