Кримпване

Какво представлява кримпването и какви инструменти се ползват?

Кримпването е вид свързване на два или повече елемента без запояване. Има приблизително 200 начина за кримпване. То е много по-лесно, ефективно, нетоксично и доста по-бързо в сравнение с обикновенното свързване. Именно затова много компанни и частни лица предпочитат този метод на свързване.

Клещи за кримпване

Поставете за кримпване конектора в един от двата отвора на инструмента (ATX, PCIe, EPS в големия, а за Фан контакт в малкия отвор).

Kонтакти Женски за ATX, PCIe, EPS.

След няколко опита с инструмента за кримпване ще се научите да кримпвате. Поставете за кримпване контакта в по-големия отвор на инструмента – до гърба на контакта точно преди частта от вътрешната страна на отвора, където е по-тесен. След това затворете инструмента за кримпване, докато не „кликне“ на първия или втория път. Отстранената кабелна изолация на дължина от 2-3 мм. натиснете кабела в задната част за кримпване на контакта. След това затворете инструмента напълно.

Контакти Мъжки за ATX, PCIe, EPS.

Контакти за фанове.

Контакт Женски за молекс.

Контакт Мъжки за молекс.

Клещи за крипване можете да закупите от тук – най-евтините модели започват от 20лв и достигат до над 100лв (естествено са по-качествени).

За въпроси, коментари и предложения – нашия форум е на Ваше разположение!

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here