Конкурс на ModsBG за най-добрата Българска кутия

Модингът в България е явление, което се заражда преди около 3-4 години. По това време доста хора бяха видели невероятните чуждестранни проекти и бяха запленени от това непознато и на пръв поглед безмислено начинание – да си преправяш кутията.

Но точно, както при тунинга на коли, да кажем, така и тук, това е начин да изразиш своята индивидуалност и в това време да покажеш на какво си способен, както и същевремнно да освежиш вече познатата до болка кутия.

Преди години хората се задоволяваха с единични малки модове – нещо от сорта на изрязан ляв панел на кутията, покрит с плексиглас като с това се оформя един прозорец, от който имаш „изглед“ към hardware-a на компютъра си. Допълнено с неон, това стана емблематично за модинга.

В днешно време, обаче, хората не се задоволяват само с това и непрекъснато правят нови и все по-интересни модове. Използват различни материaли и инструменти и творят какви ли не чудеса. Навсякъде по света непрекъснато се провеждат конкурси, имащи за цел да излъчат едни от най-добрите кутии.

Екипът на ModsBG.com реши, че е настъпило времето да направи конкурс, целящ да оцени Българските модове на кутии и да избере най-добрите от тях.

Правила на конкурса:

-Конкурсът има за цел да избере най-добрата Българска кутия според ModsBG.com.

-В него могат да вземат участие само хора от България.

-Всеки може да участва с повече от 1 кутия

-В конкурса могат да участват както завършени модове, единични модове, така и недовършени такива като това естественно ще се вземе в предвид при крайната оценка.

-В конкурса нямат право да участват хора от екипа на ModsBG.com

-Всякакви опити за измама ще бъдат санкционирани

-Крайният срок на конкурса е 1 февруари 2009 година.На тази дата ще бъдат обявени резултатите от него.

-В конкурса се оценяват единственно и само модове на компютърни кутии, както и изцяло направени кутии. Фабрично направени модове, модове на периферия както и на друг вид компютри няма да се оценяват.


Критерий за оценка:

А) За визуални качества

– Яснота на идеята, вложена в мода
– Припокриване на изпълнението с идеята
– Уникалност
– Сложност на изпълнението
– Качество на изпълнението
– Мащаб на мода (каква степен от кутията обхваща)
– Внушителност

Б) Практичност. Да не забравяме, че една от идеите в модифицирането е подобряване на ефективността, улесняване на използването, пригаждане към обкръжаващата среда на компютъра и т.н.

– Смятаме за редно да се подлага на оценка това дали модът не нарушава ефективността на компютъра.
– Полезен ефект от мода (да не забравяме зашеметявщия мод Dark Blade, в който ключов елемент е водното охлаждане)
– Ергономичност

Начин на участие:

-За да участвате в конкурса е необходимо да изпратите трите си имена,nikname-a си с който ще участвате,skype или icq,(най-добре и двете),както и линк към галерията си в сайта ни, на адрес thebestbgcase@modsbg.com

-Снимки на модовете си качвайте в галерията.Качеството на снимките по възможност да е високо, тъй като ще се оценява по тях, и една лоша снимка би объркала представата за един добър мод. Ако желаете, можете да побликувате и Work Log на мода си в нашият форум ,като с това можете да покажете как работите, и какви материали използвате.Естественно това ще повлияе на крайната оценка.

-Коректно записаните участници ще бъдат публикувани в специална тема във форумът ни

-Крайният срок за записване в конкурса е 19 януари 2009 година

Оценяване:

Оценяването ще се извърши по следния начин:
Потребителите на форума, ще изберат 10 от всички участници който ще отидат на финал. Екипът на сайта ще избере победителите от тези 10 кутии. Също така екипът си запазва правото да добави към финалистите недооценени по негово усмотрение участници.

 

Наградите

Не смеем да парадираме с някакви изключителни награди. Сайтът ни не е голям и се издържа предимно на изключителната мотивация на екипа ни. Единственото, което искаме да направим, е да дадем нещо на тези, които са се справили добре със своята работа, и заслужават да бъдат наградени за това!

Нямаме за цел да мотивираме някого да участва заради наградите, да се захваща да прави нещо само и само за да спечели, а целим просто да популяризираме това начинание, като същевременно ще се радваме изключително много ако все пак успеем да накараме някой да се занимава с това изкуство!

1-ва награда

 

P5G-MX
– Intel LGA775 Pentium CPU
– Intel® Core™2 Duo Ready*
(*Conroe & Conroe-L only)
– Intel® 945GC/ICH7
– Dual channel DDR2 667
– FSB 1066/800 MHz
– 6-channel High Definition Audio

2-ра награда
Cooler Master Musketeer 3 е контролер за качеството на звука, който филтрира чистия дигитален сигнал на звука по един калсически начин – ламповата технология.Разполага с  аналогов VU метър и контрол на звука.

Dimension (W / H / D)      149 × 43 × 75.5 mm (L x W x H)
Weight     220g
Sound Pressure     Sound pressure meter
Line in level     Depend on line-out output level
Typical total harmonic distortion     0.3% (typical)
SNR     >80dB
Impedance     600 Ohms
Power source     Peripheral connecter of PC power supply

3-та награда (утешителна :-\ )

Akasa 2 x 12” Ultra violet case lights + invertor

Екипът си запазва правото да променя част от правилата!

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК .

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here