Компютър в кухнята – няколко причини ЗА

Какъв компютър да сложа в кухнята

Много семейства прекарват огромна част от времето в жилището в кухнята си. Забравете онлайн социалните мрежи – кухнята е социален център на къщата. Това е мястото, където най-вероятно ще се натъкнем на някой от семейството, а най-добрият вариант е да се събирате за редовни обща вечеря в кухнята.

Ето защо е странно да се мисли, че хората в миналото са рекламирали компютри за кухня, но едва ли някога виждате компютри в кухните на хората. Телевизорите, от друга страна, са доста често срещано явление.

Хората се подготвят за деня си, хапват и дори си пишат домашните в своите кухни. Много семейства вече притежават повече от един компютър и тези компютри стават все по-скъпи, така че може да има смисъл да отделите един домашен компютър за най-важната стая в къщата.

Кой компютър е подходящ за кухня?

Първоначално може да изглежда, че един лаптоп може да е подходящ за кухнята, но в наши дни по-добър вариант е настолният компютър с тъчскрийн всичко-в-едно. Почти всички от тях имат по-големи екрани от „чудовищните“ 17-инчови лаптопи. Повечето компютри „всичко в едно“ започват от 20″ и достигат до 27″. По-голям екран е несъмнено по-добър, ако сте се събрали за споделяне на преживявания във Facebook . Също така повечето сензорни компютри разполагат с безжична клавиатура и мишка, които могат да бъдат скрити, и обезопасени от разливане на кафе или други напитки (за разлика от лаптопа с вградената клавиатура).компютър за кухня

И разбира се, с масовото навлизане на Windows 10 вече имате удобна за докосване операционна система за всичко-в-едно. С лесно докосване вече прелиствате информация за календара, времето, новини и дори електронни бележки от други членове на семейството. Големият екран е основно предимство при работата с докосване, разбира се, и сензорният интерфейс прави търсенето на рецепта толкова лесно, колкото и Google Търсене. Можете дори да намерите и да следите видеоклипове и съвети за готвене в YouTube.

Кухненският компютър „всичко-в-едно“ също е благодат за учениците. Те могат лесно да търсят в Уикипедия, да се уверят, че фактите са точни и при проверка в други сайтове, да намерят това, което е необходимо за последния училище проект и т.н.

Да имаш компютър в кухнята означава също, че можеш да държиш под око учениците, за да се увериш, че те не губят твърде много време за, да кажем, не-училищна работа.

Независимо дали прекарвате време в очакване на обяда/вечерята, приключвате с готвенето, или просто се наслаждавате на среднощна закуска, компютърът в кухнята може да замени телевизора и радиото.

Освен това е лесно да се поддържа актуален списък с хранителни стоки на компютъра, а още по-добре можете да го използвате, за да поръчате онлайн стоки от вашия местен супермаркет.

Последно, но не на последно място, не е необходимо да се жертвате ценно пространство в кухнята за компютри – повечето компютри „всичко в едно“ ви позволяват да откачите стандартната стойка и да монтирате цялата PC-то на стена или шкаф (с монтиране на VESA). Естествено, най-добре би ви се получило, ако ползвате услугите на фирма за кухни по поръчка, където дизайнерите ще съобразят вашето налично помещение с изискванията и очакванията към модерната кухня.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here