Ключ за вентилатор – 5V,12V и OFF

Моят мод е лесен и мисля доста полезен. Става дума за включване на една или повече перки към 2те линии излизащи от захранването- 5 и 12 волтовата с помоща на 1 ключ изведен на предната страна на компютъра.

Ето и материалите:
1м многожилен двоен кабел
Вентилатори-в моя случай 2х120милиметрови (бъдете сигурни,че Вашите могат да работят на 5 волта)
Ключе

Първата е модифицирана за 3 5.25 инчови места.

Режем 3 от предните панели и ги закрепяме към вентилатора.След това мушкаме отпред.

Следва връзването на кабелите.

Аз лично използвах кабелни обувки за по-лесна инсталация. (продават се по 10 стотинки в всяка железария или магазин за електрочасти. ) На мен лично ми трябваха десетина мъжки и 5 женски но за всеки случай купете по 10 от всеки вид. Като тази на снимката но без стърчащото нещо.

Ключ който да превключва м/у 2те линии. С негова помощ ще може да пускате 5V,12V или спряно.Например играете някоя тежка игра и компютъра се натораварва повече и имате нужда от допълнително охладждане-пускате 12 волта.След като свържите играта и продължите с всекидневния брауз пускате на 5 волта за да не шуми.А когато си лягате го спирате… всичко това от 1 копче 🙂

Първо направих дупка за ключа в един от предните панели (3.5 инчовия).

И го сложих. Получи се това.

И отзад.

Първо трябва да изработите 3 такива заготовки- кабелна обувка а от другата страна конектор който влиза в молекса.

Включвате 2та кабела за 5 и 12 волта най-открая-един на жълтия и един на червения кабел от молекса. Масата я слагате на един от черните конектора.След като вкарате двата крайни кабела ги свържете и с копчето-към двете крайни крачета.Средното краче го свържете към плюса на вентилатора който сте поставили.
Средния кабел който сте свързали към молекса-към минуса на вентилатора.

Ето как си направих и страничния капак.

Преведена от guezwhoaz

Въпроси и коментари по темата в нашия форум ТУК .

Ако нямате акаунт си направете.Ще отговорим на всичките ви въпроси 🙂

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here