Класически маникюр вкъщи – как да направите ноктите си у дома

класически маникюр

Повечето от нас сме чували клишето „Маникюрът е визитната картичка на всяка жена.“ Но както с много клишета, тези изрази са се превърнали в такива, защото зад думите има сериозно количество наблюдения и истина.

Когато говорим за маникюр обаче, не трябва да забравяме, че визията на ноктите често е директно отражение на тяхното здраве.

Без значение дали сте почитатели на козметичните салони или предпочитате да се грижите за ноктите си сами, едва ли има спорт, че класическият маникюр винаги е добър избор. Днес експертите от Aeon Aesthetics ни разказват повече за този задължителен момент от арсенала на всеки фен на красивите нокти.

Какво представлява класическият маникюр?

Нашите нокти трябва да изглеждат добре по всяко време на деня, и това важи с по-голяма сила, когато ни предстоят срещи или конкретни поводи. Основната причина затова е, че ръцете са открити на практика през цялото време и малко или много привличат погледите на околните.

Естествено, грижата за ноктите също трябва да вълнува мижете, но най-често дамите са тези, които с готовност жертват време и пари, за да направят маникюра си безупречен. Много жени ходят в специализирани салони, докато други предпочитат да си правят ноктите у дома.

Класическият маникюр е универсален – той може да се носи в офиса, на специални събития, на почивка и – всъщност – всеки ден. Но какво означава класически маникюр?

На първо място това значи чисти нокти, върху които е нанесен безцветен лак, и след това някакъв цвят за нокти или френски маникюр. От гледна точка на формата на нокътя, бадемовите или закръглените нокти се считат за два класически модела.

Какво ви е необходимо, за да направите маникюр у дома?

Тайната на класическия маникюр е да изберете правилните прибори и продукти. Ето какво ви трябва, за да направите свой собствен маникюр у дома:

Средство за почистване на ноктите. Изберете лакочистител без ацетон за максимално щадящо почистване. Въпреки това, за упоритият лак за нокти, ацетонният разтворител е по-ефективен. Най-добрият вариант е да изберете продукт, който укрепва и овлажнява нокътя, като заедно с това успява да отстрани следите от лак.

Памучни тампони. С тяхна помощ ще отстраните стария лак, както и ще поправите неизбежните грешки, които се допускат при лакиране на ноктите.

Ножичка за нокти. Трябва да има извити остриета, за да се реже кръгло, според естествената форма на ноктите. Можете да изберете ножица с микро набраздяване на острието, което кара изрязаните нокти да изпадат, предотвратявайки разпространението им.

Ножче за кожички. Ножчето за кожички има много по-тънко острие и освен това е извито навън. Също така е идеално за кожата, която расте отстрани на ноктите.

Бамбукова пръчица. Ако не сте почитатели на рязането на кожичката на ноктите, можете да натиснете до корена на нокътя с помощта на бамбукова пръчица.

Масло за кожички. Ще ви трябва и масло за кожички, за да хидратирате ноктите си, ако не смятате да ги режете.

Подхранване на ноктите. За да заздравите ноктите си, можете да използвате втвърдяващ лак или друга подобна обработка на ноктите.

Любим лак за нокти. За да постигнете класическия маникюр, ви е необходим лак в нежен нюанс или безцветен лак. Тук можете да намерите качествени лакове за нокти в множество нюанси.

В допълнение към тези продукти се уверете, че имате купа с хладка вода, в която разтваряте малко количество течен сапун. За дезинфекция на ноктите ви е необходим и санитарен алкохол.

Ако всичко това ви се струва сложно може да научите тънкостите на направата на маникюр в курсовете на Аеон Естетикс (последвай линка).

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here