Какво е ТВ бокс – споделят от 4sales

какво е тв бокс

Доста модерни днес са Smart телевизорите, чийто цени обаче са доста високи и не всеки може да си ги позволи. В същото време, много хора имат в домовете си обикновени телевизионни приемници, които не притежават смарт функции. Може ли ТВ бокс да реши този проблем и да направи настоящия Ви TV приемник смарт? Как се настройват тези приставки и какви видове се предлагат в онлайн магазин 4sales?

Какво е ТВ бокс

Искате ли да направите стария си телевизор умен и само с едно устройство, той да получи всички функции, които притежават съвременните им събратя? Искате ли да инсталирате на стария си TV приемник допълнителни приложения, да сърфирате в интернет и да гледате телевизия с множество канали? Това може да стане евтино и само с добавянето на едно миниатюрно устройство – ТВ бокс. Той е вид мини-компютър, разполагащ със собствена операционна система (предимно Андроид), централен процесор, допълнителен видео чип и отделни конектори за свързване на периферни устройства.

Основното предназначение на ТВ бокс е разширяването на функционалността и възможностите на стария Ви телевизор. Чрез това устройство, TV приемникът ще получи нужната му хардуерна конфигурация, която ще му позволи да изпълнява голяма част от компютърните възможности.

Как се настройва Андроид тв бокс

Свържете приставката към самия телевизор, посредством подходящ HDMI кабел. Той е необходим за предаването на висококачествена картина и звук към приемника. След като това е направено, можете да свържете захранващия модул от комплекта към приставката и да я включите. Необходимо е от меню настройки на телевизора да зададете опция за входен сигнал от HDMI порта, към който е свързан ТВ бокс.

След стартиране и зареждане на операционната система, на екрана ще видите познатият от потребителите на Android OS екран с множество икони. Отидете в раздел настройки от менюто и задайте подходящият за Вас език на интерфейса. Сега вече можете да инсталирате и преинсталирате допълнителни приложения и да се наслаждавате на висококачествена картина. За да получите онлайн достъп, към приставката трябва да свържете интернет кабел или да използвате Wi-Fi.

Какви модели ще намерите във 4sales.bg

В раздела на сайта са достъпни следните видове:

  • HDMI стикове – на външен вид много приличат на USB флашка, но конекторът им е за HDMI, който се включва директно в TV порта;
  • Външни допълнителни приставки – миниатюрна пластмасова кутия, която стои до приемника и се свързва чрез кабели.

Особеното при стиковете е, че позволяват безжично прехвърляне на изображението от малкия екран на миниатюрните мобилни устройства, като таблет или смартфон, на големия екран.

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here