Каква е разликата между вграден и обикновен хладилник

Типът уред за изстудяване, който избирате за вашата кухня, оформя начина, по който ще изглежда тя. Може би не смятате, че има голяма разлика между вариант за вграждане и свободностоящ модел, но според специалистите от Technomarket всеки от тях има своите плюсове и минуси. Да решите кое да изберете зависи от начина ви на живот и вашия бюджет.

хладилник за вграждане от техномаркет

Разликата между обикновен модели и такива за вграждане

Те имат много прилики – все пак служат за едно и също нещо, но имат и много различия.

Ключова разлика между свободностоящ и такъв за вграждане е дизайнът. Обикновеният хладилник не е обвързан с шкафовете, нито с другите мебели. Може да се постави, където решите, като има възможност и да сменяте мястото му. Това се отчита и като минус на моделите за вграждане, защото те няма как да сменят местоположонието си дори да се налага понякога.

Визията при този вариант е много по-стилна, защото всички уреди ще са инсталирани в шкафовете и няма да се виждат и да нарушават по някакъв начин интериора.

Изборът между обикновен и хладилник за вграждане, зависи и от това колко искате да похарчите.

Обикновени варианти

Предимствата при тях са:

  • по-достъпни като цени;
  • разнообразие от модели, включително с фризер;
  • лесни за инсталиране;
  • може да се поставят навсякъде;
  • има и двукрилни модели, с двойна врата, както и мини предложения;
  • може да се монтират в шкафове.

Вградени хладилници

Сега нека проучим разликата между свободностоящ вариант и такъв за вграждане, като разгледаме опцията за инсталиране в шкаф или под плот. Така че може ли такъв вид да бъде самостоятелно стоящ? Не. Тези уреди са буквално поставени в съществуващите шкафове и няма как да сменят мястото си. Имате опции с размер и дизайн.

От друга страна, тъй като вграденият уред има дълъг живот, няма да е нужно да се притеснявате, че ще се наложи да го замените скоро.

Предимства:

  • инсталиран е в шкафа или стените, осигурявайки стилен дизайн;
  • персонализиран, за да съответства на кухненския декор;
  • дълъг живот на експлоатация;
  • по-големи размери, отколкото на свободностоящите варианти.

Кой е подходящ за вас?

Ако искате вашият хладилник да отговаря на всички елементи в кухнята, вградените модели вероятно са по-добри за вас. Ако нямате нужда от допълнително пространство, свободностоящ вариант е подходящ за вашия дом.

Хладилниците за вграждане, инсталирани директно в шкафове или под плотове, добавят стил и дизайн към всяка стая. Те също така осигуряват достатъчно място за съхранение за нуждите на повечето хора. Свободно стоящите хладилници могат да се преместват от една стая в друга с лекота, което ги прави лесни за поставяне навсякъде във вашия дом. С по-малкото елементи и функции, вградените модели обикновено не предоставят толкова много опции, колкото свободно стоящият хладилник, но обикновено са по-големи, което може да компенсира този недостатък.

Някои вградени уреди са изградени с компресор за долен монтаж за пестене на енергия, но свободно стоящите също имат енергоспестяващи функции, така че всичко се свежда до личен избор.

И двата вида имат много плюсове, но и минуси. Не може да се каже еднозначно кой от двата варианта е по-добър и кой да купите за своята кухня. Всичко зависи от вашите нужди, мястото, което сте определили, стила на обзавеждане и не на последно място – с какъв бюджет разполагате. В онлайн магазините има доста модели на различни марки и за двата варианта. Ако сте се спрели на даден производител, сортирайте само артикулите, които са предлагани от него. Може да търсите и по цена или екстри.

 

Обичам компютрите още от годините, когато на Правец 82 играехме CrossFire, Aztec и, ако нямаше флопи, сами пишехме "Лапни хапка". С времето компютрите се промениха, но удоволствието да се занимавам с техники - не. Вижте някои полезни теми - "Как да изберем SSD", "Избор на графичен таблет"

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here